Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.

Läs mer om hur vi använder cookies

Tillbaka till egen insamling
Bild

EKOTIPSETS INSAMLING TILL BRUNNSBORRNING I NIGER

Nu vill jag fira att Ekotipset fått 500.000 följare på Instagram! Detta genom en insamling till Läkarmissionen. ❤️

Målet är att nå 500.000 kr på en månad. Detta skulle ge otroliga 1.2 miljoner liter rent vatten VARJE MÅNAD i 10 år till befolkningen i världens fattigaste land - Niger.

TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD! ❤️

Insamlingens syfte

EKOTIPSETS INSAMLING TILL BRUNNSBORRNING I NIGER

Med en nederbörd begränsad till en kort regnperiod och med endast ett fåtal vattenkällor är det dagliga sökandet efter vatten högsta prioritet för landsbygdsbefolkningen i Niger.

Oftast faller det tunga ansvaret att hämta vatten på kvinnor och flickor. De får gå väldigt långa sträckor vilket inte bara är jobbigt och ibland farligt, det är också tidskrävande. Det innebär att det blir svårt att hinna med studier eller yrkesutbildningar.

Vattnet som kvinnorna hämtar är ofta förorenat, ibland kan det till och med vara dödligt. I dessa fall, står kvinnorna inför ett omöjligt val – en säker död utan vatten eller att eventuellt dö på grund av smutsigt vatten.

När en by i världens fattigaste land Niger får en brunn som ger rent, friskt vatten, blir det en enorm förändring. I synnerhet för kvinnorna och deras döttrar, men i praktiken för alla i byn. Inklusive djuren.

Med din gåva kan vi se till att några av dem som fortfarande saknar vatten, får en brunn borrad.