Tillbaka till egen insamling
Bild

Davids födelsdagsinsamling.

Jag älskar entreprenörskap. Att vara sin egen lyckas smed är frihet för mig. Ibland har jag tänkt att jag skulle kunna göra ännu större saker om jag bara hade mer pengar, kontakter, lokaler, tid eller något annat. I själva verket är jag vansinnigt priviligierad som svensk med sjukvård, a-kassa och utbildning. Den här insamlingen är till för att fattiga i Indien, som lever utan allt som är självklart för oss, ska kunna få möjlighet att lära sig ett yrke, starta en verksamhet, få möjlighet att spara. Helt enkelt skapa ett skyddsnät och en trygg framtid för sig själva och sina familjer. Det här ett praktexempel på att vi ger någon ett fiskenät och lär denne fiska istället för att bara skänka mat för dagen.

Insamlingens syfte

Stöd till kvinnligt entreprenörskap i Indien

Genom självhjälpsgrupper får fattiga kvinnor yrkesutbildning, främst i sömnad, och träning i olika former av småföretagande. Tusentals familjer har fått helt nya ekonomiska möjligheter genom detta projekt.

Det börjar med att kvinnorna lär sig vikten av regelbundet sparande och inspireras till att fundera igenom vad som skulle krävas för att kunna tjäna pengar. Riktade yrkesutbildningar, träning i företagande och möjlighet att låna lite pengar till en affärsidé, gör att merparten av deltagarna får helt nya inkomster. Som de främst använder till bättre utbildning för sina barn.

Här kan du se en film från projektet: