Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.

Läs mer om hur vi använder cookies

Äkta julglädje från barn till barn!

Idén bakom Aktion Julklappen är enkel. Barn i Sverige slår in julklappar med personliga hälsningar, de lämnas till våra uppsamlingsställen och vi ser till att de hamnar hos barn i Moldavien, Rumänien och Ukraina. Här bor många av Europas fattigaste barn – och här är en julklapp från Sverige en väldigt uppskattad händelse.

Så här gör du för att delta

Här finns all information du behöver för att delta i Aktion Julklappen. Allt från hur du anmäler dig och på bästa sätt packar din julklapp, till hur julklapparna färdas genom Europa och slutligen når fram till barn i östra Europa som inte har så mycket.

 

Object reference not set to an instance of an object.

Skolmaterial
förskoleklass och klass 1–3

Genom att delta i Aktion Julklappen och arbeta med Läkarmissionens skolmaterial blandas teori och praktik kring frågor om värdegrund, barns rättigheter och solidaritet med svaga och utsatta. Här finns lektioner och övningar anpassade för barn i förskoleklass och årskurs 1–3.

Object reference not set to an instance of an object.

Skolmaterial klass 4–6

Genom att delta i Aktion Julklappen och arbeta med Läkarmissionens skolmaterial blandas teori och praktik kring frågor om värdegrund, barns rättigheter och solidaritet med svaga och utsatta. Här finns lektioner och övningar anpassade till årskurs 4–6.

Object reference not set to an instance of an object.

Se våra inspirationsfilmer

Här kan du se filmer om barn som fått julklappar från tidigare års Aktion Julklappen. Du får också följa med några av barnen hem och se hur annorlunda de lever jämfört med många av oss här i Sverige.

Object reference not set to an instance of an object.