Ge bort välgörenhet som julklapp

 

Funderar du på att skänka pengar till välgörenhet som julklapp i år? Läkarmissionens projekt bryter onda cirklar av utsatthet och fattigdom, och räddar liv i svältdrabbade länder. Med julgåvor för välgörenhet från oss kan du bidra till ljusare utsikter för människor och samhällen.

 

Julklappar som gör skillnad

Vill du köpa en julgåva som gör skillnad för människor i utsatthet? Kanske blir julklappar till välgörande ändamål årets julgåva, för visst känns det viktigare än någonsin att hjälpa sina medmänniskor och bidra till en bättre värld? I år kan du ge en gåva som inte bara känns bra i själen att ge bort, du bidrar till en mer hållbar värld och hjälper människor att själva förbättra sina liv. På Läkarmissionen önskar vi att julklapparna 2023 ska förändra världen till det bättre, det behövs mer än någonsin.

Julklappar som förändrar världen kanske låter stort, kan en julklapp verkligen göra skillnad? Vi på Läkarmissionen är övertygade om att alla kan bidra med något litet för att förändra en människas liv, alla kan inte göra allt men alla kan göra något. Läkarmissionens julklappar köps enkelt här på hemsidan där du även får ett fint julkort att ge bort på julafton.


Ge bort en get, Kongo: 150 kr

Hjälp utsatta familjer till en nystart i livet.


Klimatpaketet: 200 kr

Bidra med insatser som är bra för vår jord.


Bikupa, Etiopien: 200 kr

Rädda bina och hjälp familjer - skänk en bikupa.


Trädplantering: 60 kr

Få insatser har så många positiva effekter som trädplantering!


Rädda livet på ett undernärt barn: 90 kr

Ge ett barn en hel behandling på Panzisjukhusets nutritionsavdelning.


En säker förlossning: 180 kr

Ge bort en förlossning och rädda livet på både en mamma och hennes bebis i Kongo.

Osäker på vilken gåva du ska välja?

Du kanske funderar över vilken gåva du ska välja att ge bort i julklapp? Alla våra gåvor är prioriterade och gör livsviktig skillnad men ibland är det några insatser som behöver lite extra stöd. Just nu har vi tre högprioriterade gåvor från Läkarmissionen: 

 

  • En säker förlossning: Spädbarnsdödligheten i Kongo är en av de högsta i hela världen och med hjälp av din gåva så bidrar du till att en kvinna får föda på det rena och säkra sjukhuset Panzisjukhuset. Här finns möjlighet till kejsarsnitt i akuta situationer och även vård för mödrar och deras för tidigt födda barn. Att ge bort en säker förlossning kostar 180 kronor, en julklapp som bidrar till en bättre värld och som räddar liv. Du hittar gåvan här

 

  • Rädda livet på ett undernärt barn: På Panzisjukhusets nutritionsavdelning får barnen en behandling som består av en vitamin- och näringsrik välling. Om barnen får hjälp i tid tillfrisknar de oftast redan efter 15 dagar. I DR Kongo är fattigdomen extremt hög och många barn dör innan de hunnit fylla fem år. Att hjälpa ett barn som lider av undernäring kostar 90 kronor, en julklapp som bidrar till en bättre värld och som räddar liv. Du hittar gåvan här

 

  • Trädplantering: Trädplantering förbättrar klimatet och man får virke, ved eller frukt som familjen själv kan använda eller sälja för att få pengar till annat. Och träden blir till långsiktig nytta och glädje även för kommande generationer. Du hittar gåvan här.

Små och stora julklappar för välgörenhet

Välj bland våra populära julklappar för välgörenhet så skickar vi ett fint gåvobevis som du kan ge bort. Det finns något för både mindre och större budgetar. Behöver du en julklapp till julklappsspelet? Eller kanske en gå-bort-present till värdinnan för julbordet?

Klicka här för att hitta julklappar under 100 kr

Klicka här för att hitta julklappar under 200 kr

Söker du en julklapp till den som har allt? Kika här!

 

För företag - vi har julgåvor för företag


Välj att få gåvobeviset direkt via e-post eller att beställa ett snyggt gåvokort på posten. Det tar ca 3-4 arbetsdagar för gåvokortet att komma fram via posten, så se till att beställa i tid innan jul. Du fyller enkelt i en personlig julhälsning på ditt kort innan du köper gåvan i gåvoshopen. 


Julgåva för välgörenhet – våra huvudområden

Läkarmissionen arbetar med flera sorters välgörenhet, framförallt inom våra tre huvudområden:

 

  • Social omsorg: Att ge möjlighet till ett bra liv. Till exempel genom sjukvård för fattiga, att hitta fosterfamiljer åt föräldralösa barn och att befria barnslavar. 

 

  • Utbildning: Målet är att skapa möjligheter till utbildning för barn och unga som leder till jobb. Även utbildning av vuxna, för att de ska förstå innehållet i kontrakt som de skriver på. På så sätt kan fler påverka sin egen framtid. 

 

  • Självförsörjning: Med exempelvis spargrupper och mikrolån öppnar vi möjligheter för människor att försörja sig själva med en egen verksamhet.

 

Skänka pengar som julklapp

Kan du inte bestämma dig för en gåva ur gåvoshopen? Självklart kan du skänka pengar direkt till vårt arbete på Läkarmissionen. Genom att skänka en engånsgåva och ge bort i julklapp är du med och gör skillnad. Det är enkelt och går snabbt och det bästa är att det är en gåva som förändrar människors liv.

Här kan du skänka en engångsgåva