Sånger för Livet

Välkommen till Sånger för Livet 2019 - Läkarmissionens kör- och konsertprojekt till förmån för utsatta barn! Årets gästartist Sofia Källgren och storkörer under ledning av våra dirigenter Mats Backlund och Lars “Lisa” Andersson, ger konserter för att föräldralösa och övergivna barn ska få en värdig framtid. Kom med och sjung för livet du också!

 

Konsert- och repetition 2019

Förra årets Sånger för Livet-turné blev så uppskattad att vi har förlängt den med två konserter i Värmland i vår. Dessa konserter genomförs med samma repertoar som 2018. Höstens konserter genomförs med ny dirigent och ny repertoar.

11 maj - Sofia Källgren och dirigent Mats Backlund
Grums kyrka, Grums, Värmland
Repetitionsdag 27 april kl. 10-13, samt på konsertdagen


12 maj - Sofia Källgren och dirigent Mats Backlund
Norra Ny kyrka, Stöllet, Värmland
Repetitionsdag 28 april kl 13-16, samt på konsertdagen.


5 oktober - Sofia Källgren & dirigent Lars “Lisa” Andersson
Reftele kyrka Reftele, Småland
Repetitionsdag 21 september samt på konsertdagen.


6 oktober - Sofia Källgren & dirigent Lars “Lisa” Andersson
Fränninge kyrka, Vollsjö, Skåne
Repetitionsdag 22 september samt på konsertdagen.


19 oktober - Sofia Källgren & dirigent Lars “Lisa” Andersson
Tranemo kyrka, Tranemo, Västergötland
Repetitionsdag 14 september samt på konsertdagen.


20 oktober - Sofia Källgren & dirigent Lars “Lisa” Andersson
Norra Vånga kyrka, Kvänum, Västergötland
Repetitionsdag 15 september samt på konsertdagen.

 

Anmäl din kör

Anmäl din kör till Anna på anna.olofsson@lakarmissionen.se. Inkludera körnamn, antal, vald ort, kontaktperson, adress, mobilnummer och e-post. Deltagaravgiften är 495 kronor/körsångare.

I avgiften ingår:

  • Nothäfte med notmaterial som tillfaller varje körsångare
  • Stämfiler
  • Sång/kör-coachning av våra dirigenter
  • Repetition tillsammans med våra dirigenter vid två tillfällen
  • Smörgås/fika på konsertdagen
  • Konsert tillsammans med Sofia Källgren och professionella musiker

Deltagaravgiften inbetalas till plusgiro 25 26-2 och märks med SFL/körnamn/antal/vald ort. Inbetalningen gäller som definitiv anmälan. Vi tar emot anmälningar så länge vi har körplatser att fylla.

Vi sänder era nothäften med era konsertaffischer till er kontaktperson, så snart nothäftet är färdigt och vi mottagit era deltagaravgifter. Notmaterialet övas in i respektive kör och övas samman i storkören på repetitions- och konsertdagen.

Tveka inte att kontakta oss med frågor till anna.olofsson@lakarmissionen.se. Vi ser fram emot er medverkan i Sånger för Livet 2019, varmt välkomna! Ladda ner inbjudan


Vår dirigent Mats Backlund

“Sommaren 2015 fick jag resa till Ugandas huvudstad Kampala för att se Läkarmissionens arbete med gatubarn. Mycket starka intryck som jag kommer bära med mig hela livet. Som månadsgivare hos Läkarmissionen bidrar du till att hjälpa ga-tubarn så att de får ett värdigt liv”. /Mats

Efter tio år och nästan sjuttio Sånger för Livet-konserter tillsammans med stor-körer och Sveriges mest namnkunniga artister, gör Mats Backlund i vår sina avslutningskonserter med Sånger för Livet. Mats är sedan 2012 lärare på Ingesunds musikhögskola, där han ansvarar för all körverksamhet. Han verkar mycket i Värmland och har i många år arbetat i Kristinehamns församling. Från 1 mars kommer han att vara verksam som körledare och kantor i Grums pastorat.

Mats reser över hela Sverige som uppskattad körinspiratör och har varit styrelseledamot i FSK (Föreningen Sveriges Körledare). Under många år var Mats medlem i Solistkvartetten. Gruppen har anlitats flitigt i olika sammanhang och har bl.a. medverkat i SVT:s “Minns du sången”. Under åren med Solistkvartetten släpptes hela fem album. Mats har också varit solist i allt i från oratorier och mässor till konserter och musikaler. Han han gjort både Mozarts- Verdis- och Faurés Requiem och har spelat huvudrollen Danilo i Glada Änkan på Skövde stadsteater.

Mats har varit en mycket uppskattad dirigent för Sånger för Livet! Läkarmissionen tackar varmt för tio år av eminent musikalisk ledning och önskar Mats all lycka i de uppdrag han nu går vidare i!

 

 

Vår nya dirigent Lars "Lisa" Andersson

“Rösten är det bästa instrumentet, ju fler desto bättre... Upplev glädjen och energin i Sånger för Livet!” /Lars “Lisa” Andersson

Hösten 2019 hälsar vi dirigent Lars “Lisa” Andersson välkommen som musikalisk ledare för Sånger för Livet! Lars har studerat musik vid Göteborgs Universitet, med piano, saxofon och sång som huvudinstrument. Han brinner för körverksamhet och har lett körer sedan 1982.

“Sångrösten är ett helt unikt ”instrument” där vi kan uttrycka våra innersta känslor och förmedla vad vi känner rakt in i lyssnarens hjärta. När vi sedan kombinerar flera röster och bildar en stor kör, får vi ett helt unikt koncept där vi tillsammans som en enda klang skapar ett fantastiskt instrument”, säger Lars.

Förutom att leda och coacha sångare och körer arbetar Lars som musiklärare på estetiska programmet på Per Brahegymnasiet i Jönköping. Han verkar också som både studio- och konsertmusiker och sångare. Genom åren har han samarbetat med namnkunniga artister som Carola, Samuel Ljungblahd, Sonja Aldén, Gladys Del Pilar, Per-Erik Hallin, Andrae Crouch och Janne Schaffer, för att nämna några, och har även släppt hela tre egna album. Läkarmissionen är mycket glada för samarbetet med Lars “Lisa” Andersson under 2019!

 

Vår gästartist Sofia Källgren

“Jag beundrar djupt Läkarmissionens arbete. Det känns fantastiskt att återigen få samarbeta med Läkarmissionen och delta som solist i "Sånger för Livet". Blir varm i hjärtat när jag tänker på fjolårets konserter. Tror jag delar känslan med de körsångare som var på plats. Det blev verkligen en sådan härlig stämning!” /Sofia

2019 återser vi Sofia Källgren som gästartist i Sånger för Livet! Sofia är en av våra mest folkliga och mångsidiga artister. I över 20 år har hon turnerat och gett konserter, både i Sverige och utomlands. Hon har samarbetat med symfoniorkestrar, stråkensembler, körer och välkända namn som Tommy Körberg, Robert Wells, Anders Ekborg, Putte Wickman, Peter Jöback och Orsa Spelmän. Sofia har deltagit i Melodifestivalen tre gånger och under december 2018 var hon en av fyra artister i julshowen Christmas Night. Sofia har medverkat i mängder av TV-program och är en av de artister som varit med flest gånger i "Så ska det låta”. Hon belönades med Guldmasken för sin roll som Ellen i musikalen ”Miss Saigon” på Göta Lejon och kritikerrosades när hon lånade ut sin röst till Belle i Disneys publiksuccé ”Skönheten och odjuret”. Disney var mycket nöjda med Sofias insats i filmen och den svenska versionen av ledmotivet utsågs till Europas bästa. Tre utsålda omgångar av "Rhapsody in Rock" tillsammans med Robert Wells har tagit henne både till Royal Albert Hall i London och till Kina. Vi ser fram emot ännu en lyckosam Sånger för Livet-säsong tillsammans med Sofia under 2019!

 

Kom och lyssna på konserterna!

Konsertbiljetter säljs via Ticketmaster samt på lokala försäljningsställen. Kontakta oss gärna för mer information.

Köp din konsertbiljett här:

https://www.ticketmaster.se/artist/sanger-for-livet-biljetter/1008693

Höstens konserter släpps till försäljning inom kort!

 

Tack för att du vill bli månadsgivare

Läkarmissionen har arbetat med att hjälpa utsatta barn i över 60 år. Tusentals mil bort lever föräldralösa barn i Sydafrika, barnarbetare i Etiopien, gatubarn i Uganda; barn som får hjälp tack vare Månadsgivare i Sverige. En Månadsgivare hos Läkarmissionen är en oerhört viktig person. En Månadsgivare ger inte bara hjälp för dagen utan är med sitt månadsstöd med och ser till att barn får överleva, får omsorg, trygghet och får utvecklas varje dag. Som Månadsgivare är du med och räddar barn varje månad! Du väljer själv belopp och kan avsluta autogirot när som helst. Ingen gåva är för liten och ingen tid är för kort. Bli Månadsgivare här

Vi hoppas att även du vill bli Månadsgivare och hjälpa utsatta och föräldralösa barn; det finns så ndligt många barn som behöver det. Tack för att du med din sångarglädje är med och gör skillnad!

 

 Sånger för Livet-konsert i er kyrka 2020?

Vill du och din kyrka samarbeta med Läkarmissionen i en Sånger för Livet-konsert? Varmt välkommen att kontakta oss med din intresse-anmälan till anna.olofsson@lakarmissionen.se.

 

Vi samarbetar med: