{{cart.TotalNumberOfProducts}}

Sånger För Livet

Välkommen till Läkarmissionens årligen återkommande kör- och konsertprojekt Sånger För Livet. Kom och sjung med folkkära Sonja Aldén eller Shirley Clamp, och hundratals körsångare under ledning av dirigent Mats Backlund. Missa inte detta unika tillfälle att förena stort nöje med stor nytta!

Sånger för Livet turnerar Sverige runt för att inspirera fler att bli Skyddsänglar – människor som stödjer Läkarmissionens viktiga arbete för utsatta barn. Både Mats Backlund och Shirley Clamp har besökt arbetet på plats, i Uganda respektive Sydafrika. Gatubarn eller övergivna barn får det stöd de behöver för att må bra och får hjälp att återförenas med sin familj eller få en ny familj. Allt tack vare eldsjälar på plats, och givare i Sverige. Var med du också och låt din sångarglädje inspirera ännu fler att bli Skyddsänglar!

 

 

Ett gott samarbete med Sensus, Svenska kyrkan och Equmeniakyrkan

Läkarmissionen och Sånger För Livet är glada att även under 2017 få samarbeta med Sensus och Svenska kyrkan. Vi är också tacksamma för samarbetet med Equmeniakyrkan  Ansgarskyrkan i Västerås. Vi ser fram emot lyckosamma konserter tillsammans under hösten 2017.

 

 

Konsertplan hösten 2017

 • 14 oktober kl 16, Norra Sandsjö kyrka Småland. Artist Shirley Clamp (repetition 30 september kl. 10-13)
 • 15 oktober kl 17, Mjölby kyrka Östergötland. Artist Shirley Clamp (repetition 1 oktober kl. 13-16)
 • 11 november kl 16, Norra Vånga kyrka Västergötland. Artist Sonja Aldén (repetition 28 oktober kl. 10-13)
 • 12 november kl 17, Ansgarskyrkan Västerås. Artist Shirley Clamp (repetition 29 oktober kl. 13-16)

Så här anmäler ni er

Skicka ett mejl till anna.olofsson@lakarmissionen.se med information om:

 • Ort där ni vill delta
 • Namnet på kören
 • Antal personer
 • Kontaktperson
 • Adress
 • Mobilnummer
 • E-post

Deltagaravgiften är 395 kronor/körsångare/ort. Avgifterna inbetalas samlat för kören till plusgiro 2526-2. Märk betalningen med SFL, körens namn, antal personer och ort.

Inbetalning gäller som definitiv anmälan. Vi tar emot anmälningar så länge vi har platser kvar att fylla, så skicka in din anmälan redan idag!

Ni övar notmaterialet i era körer. Samtliga medverkande körer finslipar materialet tillsammans vid två repetitionstillfällen; två veckor innan konsert samt på konsertdagen, i respektive konsertkyrka. Repertoaren bjuder på engelskt och svenskt, traditionellt och nytänkande, klassiker och nykomlingar. Tveka inte att kontakta oss med frågor på anna.olofsson@lakarmissionen.se.

Vi ser fram emot att skapa härliga konserter tillsammans med er – varmt välkomna till Sånger För Livet 2017!

Inbjudan kan laddas ner här!

Kom och lyssna på konserterna!

Konsertbiljetter kommer att säljas via ticketmaster.se. Dirigent Mats Backlund och den stora kören bjuder på klassiker som You raise me up, Oh happy day och Änglaljus. Våra artister framför vid sina respektive konserter, både sina egna uppskattade sånger, och överraskar med välkända melodier tillsammans med den stora kören.

Om artisterna

Hösten 2017 har vi glädjen att välkomna folkkära Shirley Clamp och Sonja Aldén åter till Sånger För Livet. Shirley var så uppskattad under Sånger För Livet 2016 att turnén fick förlängas. Sonja Aldén var en mycket omtyckt Sånger För Livet-artist 2014. Artisterna är nu tillbaka för att förgylla Sånger För Livets konserter. Sonja medverkar i Ekshärads kyrka, Amnehärads kyrka och Norra Vånga kyrka. Shirley medverkar i Norra Sandsjö kyrka, Mjölby kyrka samt Angarskyrkan Västerås.  

Shirley blev känd för svenska folket när hon i Melodifestivalen 2004, med sin magiska sångröst, fick tiden att stanna med låten Min kärlek. Därefter har det blivit flertalet framträdanden i Melodifestivalen, turnéer i alla möjliga format, tv-medverkan i såväl allvarliga som lekfulla program samt massor av liveframträdanden runt om vårt land. Shirley beskrivs som en färgstark sångerska med stor röst och starkt id, som en varmhjärtad, öppen, inkännande tjej som alltid har en stund över att lyssna och ge några stärkande ord på vägen till den som behöver det.

Sonja Aldén är högaktuell med nya albumet Meningen med livet. Albumet är Sonjas sjätte sedan skivdebuten Till dig från 2007. Ett decennium senare har hon hunnit bli en folkkär artist med sju låtar på Svensktoppen och tre soloframträdanden i Melodifestivalen på meritlistan. Hon beskrivs ofta som vår tids kvinnliga Ted Gärdestad. Sonja är mån om vad hon förmedlar till sina lyssnare. “Jag vill dela med mig av sådant som jag själv upplever som upplyftande. Balans, hopp och tacksamhet är tre ledord för mig. Om jag kan lyfta någon så blir ju världen sammantaget lite lyckligare, och ju mer jag kan lyfta en person, desto mer kan den lyfta andra. Det blir ringar på vattnet”, säger Sonja. 

Om Läkarmissionens Skyddsänglar

Övergivna barn i Sydafrika, barnarbetare i Etiopien, gatubarn i Uganda och många andra utsatta barn och unga som lever under extremt tuffa omständigheter får hjälp tack vare Skyddsänglar i Sverige. Som Skyddsängel hos Läkarmissionen är du med och räddar barn varje månad. Du bestämmer själv belopp och kan avsluta autogirot när du vill. Välkommen med och förändra livet för barn som verkligen behöver en extra Skyddsängel. Mer information om Skyddsänglar finns här.

Sånger För Livet i er konsertlokal eller kyrka nästa år?

Vill du och din kör att Sånger För Livet ska besöka er nästa år? Sänd din intresseanmälan till anna.olofsson@lakarmissionen.se så kontaktar vi dig inom kort!