0

Sånger För Livet

Vi villl inbjuda dig och din kör att förena stort nöje med stor nytta i Läkarmissionens kör- och konsertprojekt Sånger För Livet. Folkkära Sofia Källgren och Anna Stadling, musiker och storkörer under ledning av dirigenterna Mats Backlund och Petra Falk, ger konserter för att föräldralösa och utsatta barn ska få en värdig framtid. Kom och var med och sjung för livet du också!

 

Konsert- och repetition 2018


Anna Stadling och dirigent Petra Falk


15 september        Kristina kyrka, Sala. Repetition 8 september samt på konsertdagen.

6 oktober              By kyrka, Säffle. Repetition 29 september samt på konsertdagen.
7 oktober              Svennevads kyrka, Pålsboda. Repetition 30 september samt på konsertdagen.
 
Sofia Källgren och dirigent Mats Backlund

22 september        Veddige kyrka, Veddige. Repetition 8 september samt på konsertdagen.
23 september        Grangärde kyrka, Grangärde. Repetition 9 september samt på konsertdagen.

13 oktober            Torups kyrka, Torup. Repetition 29 september samt på konsertdagen.
14 oktober            Eksjö kyrka, Eksjö. Repetition 30 september samt på konsertdagen.

10 november         Himmelsfärdskyrkan, Höganäs. Repetition 27 oktober samt på konsertdagen.
11 november         Frändefors kyrka, Frändefors. Repetition 28 oktober samt på konsertdagen.

 

Anmälan

Sänd ett e-mail med körnamn, antal, kontaktperson, adress, mobilnummer, e-post och vald ort till anna.olofsson@lakarmissionen.se. Deltagaravgiften är 495 kronor/körsångare/ort (Sofia Källgren) samt 395 kronor/körsångare/ort (Anna Stadling).

Deltagaravgiften inbetalas till plusgiro 25 26-2 och märks med SFL, körnamn, antal och ort. Inbetalningen gäller som definitiv anmälan och återbetalas ej. Vi tar emot anmälningar så länge det finns körsångarplatser kvar så varmt välkommen med din anmälan redan idag!

Så snart nothäftet är klart och vi tagit emot era deltagaravgifter sänder vi era nothäften till er. Notmaterialet övas in i din kör och övas samman i storkören på repetitionsdagen samt på konsertdagen.

Tveka inte att kontakta oss med frågor till anna.olofsson@lakarmissionen.se så ska vi hjälpa er på bästa sätt. Vi ser fram emot er medverkan i Sånger För Livet 2018!

Anna Stadlings inbjudan kan laddas ner här

Sofia Källgrens inbjudan kan laddas ner här

 

Kom och lyssna på konserterna

Konsertbiljetter kommer att säljas via ticketmaster.se och släpps inom kort.

 

Vår dirigent Mats Backlund

För tionde året i rad är Mats Backlund dirigent för Läkarmissionens kör- och konsertprojekt Sånger För Livet.

“Sommaren 2015 fick jag resa till Ugandas huvudstad Kampala för att se Läkarmissionens arbete med gatubarn. Mycket starka intryck som jag kommer bära med mig hela livet. Som Skyddsängel hos Läkarmissionen bidrar du till att hjälpa gatubarn så att de får ett värdigt liv”.  //Mats
 
Med Sånger För Livet har Mats genomfört över 60 konserter tillsammans med storkörer och några av Sveriges mest namnkunniga artister. Mats är sedan 2012 lärare på Ingesunds musikhögskola (Arvika) där han ansvarar för all körverksamhet. Han verkar mycket i Värmland och arbetar som körledare i Kristinehamns församling, men han reser numera mycket över hela Sveriges land som uppskattad körinspiratör. Sedan två år tillbaka är han även styrelseledamot i FSK (Föreningen Sveriges Körledare). Mats har varit solist i allt från oratorier och mässor till konserter och musikaler. Han har bland mycket annat gjort Mozarts Requiem, Verdis Requiem, Faurès Requiem samt spelat huvudrollen Danilo i Glada Änkan på Skövde stadsteater. Under många år var Mats en av medlemmarna i Solistkvartetten. Gruppen har anlitats flitigt i olika sammanhang och har bl.a. medverkat i SVT:s “Minns du sången”. Under åren med Solistkvartetten släpptes hela fem album. Läkarmissionen är mycket glada över att även i år få samarbeta med Mats som musikalisk ledare för Sånger För Livet.

 

 

 

Vår dirigent Petra Falk

2018 gör Petra Falk sin dirigent-debut i Sånger För Livet.

“Kom och var med och sjung för livet du också!” //Petra

Petra Falk är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har arbetat som musiklärare och körledare inom både musikskola och frilans. Idag arbetar hon med körverksamhet i Studieförbundet Bilda i Umeå. Petra gillar att arbeta med stor genrebredd och har vandrat alltifrån musikal till folkmusik och gospel. Att leda körer och inspirera människor till sång och glädje är något av det bästa hon vet. Hennes drivkraft är att få se människor utvecklas och bli sina bästa jag, oavsett om det gäller körsångare, hennes egna tonåringar hemma eller teamet på jobbet. Petra ser fram emot att få jobba tillsammans med Anna Stadling och hennes musiker och få möjlighet att kombinera sångglädje med glädjen att få göra något gott för andra genom Läkarmissionen.

 

 

Om Sofia Källgren

"Det känns fantastiskt för mig som artist att få medverka vid dessa konserter, att få samlas kring sång och glädje och faktiskt göra skillnad. Beundrar djupt Läkarmissionens arbete.” // Sofia

Sofia är en av våra mest mångsidiga och folkliga artister. I över 20 år har hon turnerat och gett 100-tals kon-serter både i Sverige och utomlands. Hon har samarbetat med såväl symfoniorkestrar, stråkensembler och körer, som med välkända artister så som Tommy Körberg, Robert Wells, Anders Ekborg, Putte Wickman, Peter Jöback, Orsa Spelmän och Loa Falkman. Sofia har även medverkat i mängder av TV-program och är en av de artister som varit med flest gånger i "Så ska det låta”. Hon belönades med Guldmasken för sin roll som Ellen i musikalen ”Miss Saigon” på Göta Lejon och kritikerrosades när hon lånade ut sin röst till Belle i Disneys publiksuccé ”Skönheten och odjuret”. Disney var oerhört nöjda med Sofias insats i filmen och den svenska versionen av ledmotivet utsågs till Europas bästa. Sofia har medverkat i Melodifestivalen tre gånger och tre utsålda omgångar av "Rhapsody in Rock" tillsammans med Robert Wells, har tagit henne både till Royal Albert Hall i London och till Kina.

 

 

Om Anna Stadling

“Vi vill tillsammans i den här Sånger För Livet-konserten peka på vikten av fler Skyddsänglar. Fler som kan stödja föräldralösa barn tills de får en ny familj att leva med. Detta berör mig starkt och konkret eftersom jag och min man fick den stora äran att bli föräldrar genom adoption. Vår son föddes i Sydkorea. Vi har inte samma gener, liknar inte varandra särskilt mycket men det finns absolut ingen tvekan, kärleken är större än så. Därför vill jag berätta om vikten av att ge barn nya familjer, nya mammor och pappor. Jag önskar att just du vill bli en Skyddsängel du med. Ett skydd en tid, mot en möjlig framtid!” //Anna

Americana-doftande Anna Stadling framkallar med sin magiska, raspiga sångröst gåshud och lyckas beröra och tränga igenom bruset. Anna släppte sin första skiva ”Det känns” 1999 och blev känd för svenska folket när hon 2001-2009 turnerade med Lars Winnerbäck. Hon har samarbetat med en rad artister såsom Staffan Hellstrand, Uno Sveningsson, Tommy Nilsson, Patrik Isaksson och Idde Schultz med flera. Från 2009 till 2017 har Anna hunnit släppa sex soloalbum och två duo-album med sångerskan Idde Schulz. Ett av Annas mest uppmärksammade projekt har varit hennes tolkningar av Johnny Cash, både som trio, med band och tillsammans med körer. Anna Stadling beskrivs med sin stora röst och sitt starka sociala patos ofta som Sve-riges bästa countrysångerska.

 

 

Bli en Skyddsängel

Läkarmissionen har arbetat med att hjälpa utsatta barn i över 50 år. Övergivna barn i Sydafrika, barnarbetare i Etiopien, gatubarn i Uganda och många andra barn och unga som lever under svåra omständigheter får hjälp tack vare det vi kallar Skyddsänglar i Sverige. Människor som varje månad vill vara med och stödja Läkarmissionen arbete för utsatta barn. Hjälpen stannar inte vid materiell, medicinsk och pedagogisk hjälp; nej målet är att varje barn via ett noggrant utarbetat adoptionsprogram ska få en kärleksfull familj att växa upp i. Som Skyddsängel hos Läkarmissionen är du med och räddar barn varje månad. Du väljer själv belopp och kan avsluta autogirot när som helst. Ingen gåva är för liten och ingen tid är för kort.

Du kan faktiskt redan här och nu bli en Skyddsängel via din mobilräkning - sms:a Skyddsängel till 72972 så dras 100 kronor varje månad. Mer information om Skyddsänglar finns här. Tack för att du vill bli en Skyddsängel, det finns så oändligt många barn som behöver det! 

 Sånger För Livet-konsert i er kyrka?

Vill du och din kyrka samarbeta med Läkarmissionen i en Sånger För Livet-konsert? Kan din kyrka ta emot cirka 200 körsångare och cirka 400 konsertbesökare? Varmt välkommen att kontakta oss med din intresse-anmälan till anna.olofsson@lakarmissionen.se.

 

Våra samarbetspartners Svenska kyrkan och Sensus

Läkarmissionen och Sånger För Livet är glada att få samarbeta med Svenska kyrkan och Sensus. Vi ser fram emot lyckosamma konserter tillsammans under 2018.

 

 

Andra samarbeten