Richard Niklasson

En uttrycksfull röst, en akustisk gitarr och en skopa fingerfärdighet kryddad med en nypa effekter och loop-pedaler. Så skulle man kunna beskriva Richard Niklasson framför sin publik. Men det handlar ändå främst om hans sånger som på ett personligt sätt berör det viktiga i livet.

Från Richards första framträdande vid tre års ålder till i dag har musiken varit en omistlig del av livet och låtskrivandet har funnits med ända sedan tidiga tonår. Tre skivor har det blivit hittills. Inifrån hette den egenproducerade debutplattan och senare gjorde han också Hela hjärtat och Det doftar evighet tillsammans med vännerna Anne-Jorid Ahgnell och Hasse Hallström.

Richard har arbetat som ungdomspastor, musikledare och musiktekniker men merparten av sitt yrkesverksamma liv har han ägnat åt tv-produktion. Det har blivit musikprogram, pratprogram, dokumentärer, barnprogram och ungdomsprogram men också gudstjänster, främst för SVT men också för andra kanaler.

Richard har under flera år samarbetat med Läkarmissionen som artist. Från och med augusti 2016 är han anställd på heltid för att arrangera konserter och event. Det är honom man vänder sig till om man vill ha besök av någon artist eller informatör från Läkarmissionen i sin kyrka/förening/institution eller liknande.

Bilden nedan finns att ladda ner i en högupplöst version här.

Richard Niklasson