Perla Bjurenstedt

I fyrtio år (!) har Perla Bjurenstedt sjungit med barn i Sveriges skolor vilket gör honom unik. Med ett budskap om alla människors lika värde, att alla duger och att vi tillsammans kan göra världen lite bättre, möter han tusentals elever och pedagoger varje år. Barn i flera generationer har växt upp med hans sånger som förmedlat både styrka och tröst, och motivation att kämpa vidare i utsatta lägen. I dag möter han allt som oftast lärare som själva sjungit hans låtar som barn och som nu vill ge sina egna elever samma upplevelse.

Perlas musik finns inspelad på 14 LP- och CD-skivor samt på Spotify.

Sedan fem år tillbaka samarbetar Perla med Läkarmissionen. Det har blivit många besök i skolor men framför allt mängder av konserter för projektet Världens barn. Vid dessa tillfällen har Perla med sig sitt band och elever från olika skolor medverkar.
Perla har besökt några av Läkarmissionens projekt i Uganda och Moldavien. 2012 gjordes två filmer i Uganda som kan ses på Youtube, bland annat om gatubarnsprojektet Tigers Club som Läkarmissionen stöder. 2016 besökte han Moldavien och även där gjordes en film.

Bilden nedan i högupplöst version finns att ladda ner här.