Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.

Läs mer om hur vi använder cookies

Lars "Lisa" Andersson

Lars “Lisa” Andersson har studerat musik vid Göteborgs universitet med piano, saxofon och sång som huvudinstrument. Han brinner för körverksamhet och har lett körer i över 35 år, bland annat de stora projektkörerna Sjung Gospel och Göteborg Gospel, som samlade nästan 400 sångare.

Sedan slutet av 70-talet har turnéer, konserter och studioinspelningar avlöst varandra. Lars Lisa har samarbetat med namnkunniga artister som Carola, Sonja Aldén, Gladys del Pilar, Andrea Crouch, Triple & Touch, Samuel Ljungbladh, Per-Erik Hallin, Edin Ådahl, Choralerna, Jerusalem, Vox De Luxe, och Janne Schaffer för att nämna några. Många känner honom nog även som frontfigur i gruppen Salt. Genom åren har Lars Lisa släppt tre egna album och medverkat i tv-program som  ”Minns du sången”.

Förutom att arbeta som studio- och konsertmusiker, sångare och med att leda och coacha sångare och körer, arbetar Lars “Lisa” Andersson som musiklärare på estetiska programmet i Jönköping. Han är numera även dirigent och musikalisk ledare för Läkarmissionens stora kör- och konsertprojekt Sånger för Livet.

Här finns en högupplöst bild att ladda ner