Lars "Lisa" Andersson

Lars “Lisa” Andersson har studerat musik vid Göteborgs universitet med piano, saxofon och sång som huvudinstrument. Han brinner för körverksamhet och har lett körer i över 35 år, bland annat de stora projektkörerna Sjung Gospel och Göteborg Gospel, som samlade nästan 400 sångare.

Sedan slutet av 70-talet har turnéer, konserter och studioinspelningar avlöst varandra. Lars Lisa har samarbetat med namnkunniga artister som Carola, Sonja Aldén, Gladys del Pilar, Andrea Crouch, Triple & Touch, Samuel Ljungbladh, Per-Erik Hallin, Edin Ådahl, Choralerna, Jerusalem, Vox De Luxe, och Janne Schaffer för att nämna några. Många känner honom nog även som frontfigur i gruppen Salt. Genom åren har Lars Lisa släppt tre egna album och medverkat i tv-program som  ”Minns du sången”.

Förutom att arbeta som studio- och konsertmusiker, sångare och med att leda och coacha sångare och körer, arbetar Lars “Lisa” Andersson som musiklärare på estetiska programmet i Jönköping. Han är numera även dirigent och musikalisk ledare för Läkarmissionens stora kör- och konsertprojekt Sånger för Livet.

Här finns en högupplöst bild att ladda ner