Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.

Läs mer om hur vi använder cookies

Ingemar Olsson

Med mer än 200 egna sånger på ett 20-tal album och på flera språk, har Ingemar Olsson under sin långa karriär gjort djupa avtryck både i Sverige och utomlands. Ingemars musik varierar från pop och rock till visor och ballader. Hans Du vet väl om att du är värdefull har blivit en av Sveriges mest älskade psalmer.

Tillsammans med underfundig humor och medryckande melodier har hans träffsäkra formuleringar fått många av oss att tänka till. I Globen likaväl som i den lilla landsortskyrkan, I Sydafrikas kåkstäder och hos politiska fångar på Filippinerna, i skivstudios i Hollywood och Johannesburg… Överallt där han spelat sina låtar har människor blivit berörda. Hans engagemang för utsatta människor har alltid varit tydligt liksom hans livsbejakande hållning, både i innehåll och uttryck.

Ingemar Olsson har gett ut två böcker, Tro pop & kärlek (2007) – om en ung man som brottas med sin tro, sin musik och sina känslor – och Utvisningen (2013) – en spänningsroman om två flyktingar och en motvillig präst i kamp med svensk och utländsk lag, mot polisen, mot hedersvåld, och mot politiskt och religiöst förtryck.

Vid sidan om skivkatalogen finns flera av Ingemars låtar även i musikvideor och diverse klipp på Youtube. Under många år har Ingemar vid sidan av sina vanliga turnéer också gett konserter till förmån för Läkarmissionens arbete.

Bilden nedan finns att ladda ner i en högupplöst version här.

Ingemar Olsson