Vocalsis

Vocalsis är, som namnet antyder, en vokalgrupp bestående av fem unga kvinnor. Och ja, två av dem är faktiskt systrar. Ytterligare en är kusin till systrarna, men framför allt är de ett gäng kompisar som älskar att sjunga tillsammans. Vocalsis startade 1997 i hemstaden Huskvarna men numera är vännerna lite mer spridda geografiskt.

Musiken är inspirerad av olika stilar, men den täta stämsången och en förkärlek för gamla sånger/psalmer i moderna arrangemang för tankarna till bland andra Gaither Vocal Band (om man kan bortse från att de är män förstås).

Vocalsis har sjungit på både små och stora scener tillsammans med välkända artister som Jessie Dixon, Steven Hill, Woody Wright, The Isaacs, Buddy Greene m.fl. Två skivor har gruppen spelat in, Always sisters 2006 och julskivan Not that far from Bethlehem 2007.

Sedan 2008 har Vocalsis turnerat regelbundet till förmån för Läkarmissionens arbete, som de känner starkt för och som de också engagerat sig i. Många har också haft glädjen att lyssna till gruppen i samband med någon av de julkonserter de ger varje år, främst i hemtrakterna runt om i Småland.

Bilden nedan finns att ladda ner i högupplöst version här.

Vocalsis


Detta är Vocalsis:

Pauline Widmark är kundansvarig hos en inredningsgrossist i Göteborg och kusin till Louise och Titti.

Rebecka Lindberg hör hemma i Jönköping och är utbildningskoordinator på en yrkeshögskola.

Louise Gustafsson bor i Huskvarna, är syster till Titti och jobbar som lärare i förskoleklass.

Anna Olofsson är från Göteborg och driver ett eventföretag som bland annat jobbar med Läkarmissionens körprojekt Sånger För Livet.

Titti Sundberg arbetar på Läkarmissionens huvudkontor i Stockholm och är syster till Louise.