0

Terese Fredenwall

Terese Fredenwall är sångerska, gitarrist och låtskrivare. Hon slog igenom som artist då hon medverkade i Melodifestivalen 2013 med låten Breaking the Silence, förmodligen den av hennes många låtar som fått mest uppmärksamhet. Efter Melodifestivalen låg den på Svensktoppen och den röstades också fram som årets bästa låttext på SVT:s webb. Som låtskrivare har Terese bland annat arbetat med artister som Jenny Berggren, Tommy Nilsson, Danny Saucedo och bandet Date.

Just nu är Terese aktuell med senaste skivan Vildmarken (juni 2016), det femte i raden av soloalbum hon gett ut på eget skivbolag.

Tereses engagemang för utsatta människor har bland annat kommit till uttryck i låten Middle Aged Married Man. Hon skrev den i samarbete med författaren och journalisten Caroline Engwall för att uppmärksamma barn- och tonårsprostitution i Sverige. Låten släpptes digitalt 2012 tillsammans med en musikvideo.

Terese turnerar både med band och i mindre format och har spelat på allt från festivaler och underhållningsprogram i TV till barnhem, anstalter och kyrkor.

När hon ger konserter till förmån för Läkarmissionens arbete resor hon tillsammans med pianisten Carl Nygren. Pianot och den akustiska gitarren utgör en stämningsfull inramning till hennes berättande texter som ofta ger röst åt den lilla och utsatta människan. Vi får möta den tioåriga, föräldralösa Evelyn som Terese lärde känna under en resa till Kenya. En stark berättelse om en liten flickas kamp för att överleva och om och kärleken från himlen som bär genom allt.

Bilden nedan finns att ladda ner i en högupplöst version här.

Terese Fredenwall