Får- och grispaket i Burkina Faso

Livet som ensamstående kvinna i Burkina Faso är inte lätt. Med får- eller grispaket hjälper Läkarmissionen bland annat änkor att försörja sina familjer.

På landsbygden i södra Burkina Faso, runt staden Bobo Dioulasso, får utsatta och fattiga kvinnor en chans till bättre försörjning genom ett "får - eller grispaket". Paketet innebär att kvinnorna får djur, oftast en dräktig tacka eller sugga, och foder som ska räcka i två år framåt. En veterinär undervisar och stödjer kvinnorna kring hur de ska ta hand om djuren, och hjälper dem med vaccinering och mediciner.

Kvinnorna får också bli medlemmar i lokala självhjälpsgrupper. Där får de även viss yrkesträning och lär sig hur de kan utveckla en liten verksamhet. På så sätt får de en möjlighet att till exempel betala för mat och barnens skolavgifter.

Insatsen drivs av AMI, som är en av de största inhemska kristna samfundens utvecklingsorganisation, och riktar sig i huvudsak mot kvinnor som av olika anledningar är ensamstående och har mycket svårt att själva klara sin försörjning.

Du kan stödja projektet genom att ge en engångsgåva eller genom att bli månadsgivare.

 

Faktaruta
  • Land: Burkina Faso 
  • Partner: Eglises des Assemblées de Dieu du Burkina Faso (AMI)
  • Målgrupp: Ensamstående kvinnor och änkor.