Materialbistånd

Läkarmissionens materialbistånd görs tillsammans med Human Bridge. Human Bridge är en fristående stiftelse, och bakom organisationen står stiftarna Läkarmissionen och Erikshjälpen.

Human bridge arbetar under parollen: "Materialbistånd – för människa och miljö" och varje vecka skickas fyra trailers från Human Bridge fullastade med biståndsmaterial. En till två av dessa innehåller endast sjukvårdsutrustning på väg till sjukhus runt om i världen.

Årligen sker insatser till ett 25-tal länder. Human Bridges arbete består i att samla in, reparera och skicka ut sjukvårdsmaterial och handikapputrustning främst till länder i Afrika, Östeuropa och Mellanöstern. Textilier, såsom kläder och skor, samlas också in och går till direkta biståndsinsatser eller genererar intäkter till olika biståndsprojekt.

Läkarmissionen ger ett årligt  stöd på minst 1,5 miljoner kronor för projektinsatser i form av leveranser av sjukvårdsmaterial, kläder och förnödenheter sker till ett 20-, 30-tal länder årligen. De flesta av dessa länder ligger i Afrika, Östeuropa eller Mellanöstern, men även destinationer i Asien finns med på mottagarlistan. Samtliga insatser sker i samarbete med lokala samarbetspartners, som ansvarar för distribution och rapportering av projekten.