Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.

Läs mer om hur vi använder cookies

Global PR and Media Relations Officer

Tjänsten är tillsatt. Tack för ditt intresse!

Vi söker nu en driven ”Global PR and Media Relations Officer” till Läkarmissionens globala huvudkontor i Stockholm för att leda det externa opinionsarbetet och presskommunikationen. Som ett led i Läkarmissionens strategi förstärker vi opinionsarbetet för att bli en betydande aktör i samhällsdebatten. Ditt uppdrag blir opinionsbildning och extern strategisk kommunikation i Sverige och globalt. Du rapporterar direkt till Generalsekreteraren och ingår i dennes stab. Internationella resor förekommer i tjänsten. Placeringsort Stockholm. Visst arbete kan förekomma på kvällstid och helger. Tillträdesdag är 1 september.


I rollen ingår bland annat att:

 • Samordna och planera proaktiv press- och mediekommunikation och svara på inkommande medieförfrågningar
 • Producera nyheter, pressmeddelanden och innehåll till olika kanaler
 • Etablera Läkarmissionen som en tydlig röst i internationella traditionella nyhetsmedier och sociala medier
 • Vara Läkarmissionens presskontakt för internationell media och svensk nyhetsmedia
 • Tillsammans med Generalsekreterare förbereda dennes deltagande i media, paneler och tal
 • Bistå med presstöd under Generalsekreterarens internationella resor
 • Politiskt bevaka de regioner och landskontexter som är av särskild strategisk vikt
 • Att i nära samarbete med kommunikationsavdelningen planera och genomföra strategiskt opinionsarbete, såväl på daglig basis som i form av större externa satsningar i internationell media samt i de länder där Läkarmissionen har region- och landkontor
 • Medieträna Generalsekreterare, chefer och tjänstemän som har regelbundna mediekontakter.

 

Vi söker dig som:

 • Har tidigare erfarenhet av pressarbete och PR i en komplex organisation
 • Har erfarenhet av att fungera som ledningsstöd
 • Har hög analytisk och kommunikativ förmåga, lätt för att samarbeta och är ansvarstagande.
 • Trivs att arbeta i högt tempo med ett positivt synsätt och förmåga att se möjligheter för att nå våra mål
 • Har erfarenhet av utvecklingspolitik och policy- och påverkansarbete inom ramen för svenskt utvecklingssamarbete och/eller global utveckling
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Goda kunskaper i franska. Kunskaper i övriga språk som spanska, portugisiska, arabiska och swahili är en tillgång men ej ett krav.
 • Är en säker skribent som har erfarenhet av att skriva både pressmeddelanden, innehåll till sociala medier och nyhetstexter
 • Har en relevant akademisk examen.

 

Du är strukturerad, kan hantera många kommunikationsfrågor samtidigt och snabbt göra omprioriteringar. Det är meriterande att ha erfarenhet av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation. Du är van vid att bygga nätverk och skapa förtroendefulla relationer. Som person har du ett positivt förhållningssätt och är samarbetsinriktad. Vidare är du flexibel i ditt arbetssätt, och kan anpassa nyhetsmedia och extern strategisk kommunikation till olika målgrupper för att få fram ditt budskap. I rollen arbetar du tätt ihop med Generalsekreteraren och dennes stab, varför det är viktigt att du uppskattar att jobba teambaserat. Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Sista ansökningsdag är den 18 juni 2021. Urval, intervjuer och tester sker löpande och därför kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

 

För ytterligare information kopplat till tjänsten ber vi dig kontakta Generalsekreterare Josephine Sundqvist, josephine.sundqvist@lakarmissionen.se 070-190 80 38. Alternativt Executive Coordinator Camilla Fröden camilla.froden@lakarmissionen.se. Läkarmissionen har kollektivavtal med Unionen och för fackliga frågor ber vi dig kontakta marcus.holmgren@lakarmissionen.se 

 

Låter detta som jobbet för dig? Skicka en ansökan med CV till personal@lakarmissionen.se och märk din ansökan med Global PR and Media Relations Officer.

 

Välkommen till en nyckelroll i en organisation där alla, oavsett funktion bidrar till Läkarmissionens vision: Värdigt liv – hållbar värld.