{{cart.TotalNumberOfProducts}}
3 juni 2016

Roland Lundgren och Nisse Bergman besöker Gammelstad

Sång-och musikmöte med Roland Lundgren och Nisse Bergman i Elimkyrkan, Gammelstad, fredag 3 juni kl 19.00

Roland Lundgren har genom sitt gitarrspel och sin musikaliska och folkliga framtoning gjort sig känd och omtyckt av väldigt många människor. Framför allt genom de många åren tillsammans med kompisen och svågern Curt har duon Curt o Roland gjort sig känd över hela Skandinavien men också utöver dess gränser genom flera utlandsturnér.

Curt o Roland började sin sång o musikbana 1965 och den pågick in på 2000-talet då till slut Curts svåra sjukdom tog ut sin rätt. De har spelat in ett 25-tal grammofonskivor, var av 3 gjordes i countrymusikens Mecka, Nashville, USA tillsammans med världens bästa country-musiker. 2 av deras skivor sålde till guld (50 000 ex) och man har genom åren plockat ut ca 500 000 ex vilket är en ganska respektingivande upplaga.

De har sjungit och spelat på flera stora Countryfestivaler och uppträtt i både Globen och på Roskildefestivalen. Framför allt har de varit engagerade i kyrkornas möteskampanjer genom åren både i Norge och Sverige men även i flera andra länder.

Deras sång o musikstil präglades tidigt av country-gospelinfluenser. De stora förebilderna var The Everly Brothers, ett amerikanskt brödrapar som hade flera världshits i början av 60-talet.

Numera turnerar Roland Lundgren på egen hand men ibland också tillsammans med Nils-Erik Bergman från Läkarmissionen. Nils-Erik har tidigare under ett flertal år arbetat för Läkarmissionen i Latinamerika, både i Bolivia och i Centralamerika. Han har också verkat som pastor inom pingströrelsen på olika platser i Sverige.

Fri entré. Insamling till Läkarmissionen.