Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.

Läs mer om hur vi använder cookies

SÅNGER FÖR LIVET

Välkommen till Läkarmissionens kör- och konsertprojekt Sånger för Livet. Tillsammans med folkkära Sonja Aldén och Gladys del Pilar sjunger vi in hösten - kom och var med du också. Vårt fina instuderingsmaterial innehåller notbok, stämfiler, körfiler med full körsats samt övningsvideos där vår dirigent lär ut varje sång. Turnéplanen finner du här nere. Varmt välkommen att att anmäla dig och din kör!


 

Köp biljetter på Ticketmaster. Tryck här så kommer du till deras hemsida.

 

Turnéplan 2022

Gästartist Sonja Aldén

18 september                                      Tegneby kyrka Orust               Repetition 8/9 kl. 18-20

24 september                                      Torups kyrka, Torup                 Repetition 15/9 kl. 18-20

25 september                                      Värö kyrka, Väröbacka            Repetition 1/9 kl. 18-20

15 oktober                                          Söderåkra kyrka, Söderåkra    Repetition 22/9 kl. 18-20

16 oktober                                          Eksjö kyrka, Eksjö                   Repetition 6/10 kl. 18-20

 

Gästartist Gladys del Pilar

29 oktober                                          Ansgarskyrkan,Västerås          Information kommer

30 oktober                                          Hjo kyrka, Hjo                       Repetition 20/10 kl. 18-20

 

Anmäl din kör

Anmäl din kör till Anna på anna.olofsson@lakarmissionen.se. Inkludera körnamn, antal körsångare, vald ort, kontaktperson, adress, mobilnummer och e-post.

Köravgiften á 495 kronor/körsångare inbetalas till plusgiro 25 26-2 och märks med SFL, körnamn, antal och vald ort. Inbetalningen gäller som definitiv anmälan. Vi tar emot anmälningar så länge vi har körplatser att fylla.

Så snart vi mottagit era köravgifter sänder vi instuderingsmaterialet till er kontaktperson via post och e-post.

I köravgiften ingår: 

  • Notbok som varje körsångare behåller
  • Studioproducerade stämövningsfiler med instruktioner från vår dirigent
  • Studioproducerade körövningsfiler med hel körsats samt solon
  • Övningsvideos där ni möter vår dirigent när han lär ut varje sång
  • Repetition med vår dirigent
  • Konsertdag med våra artister på respektive ort, och musiker

Välkommen med anmälan och era frågor till anna.olofsson@lakarmissionen.se. Vi ser fram emot er medverkan i Sånger för Livet!

Prova på Sånger för Livet

Nu kan du helt utan kostnad prova på vårt fina instuderingsmaterial. Vi har gjort sången “Ode to joy/Joyful Joyful” tillgängligt som not-pdf, stämövningsfiler, körövningsfil samt övningsvideo. Du möter vår dirigent digitalt när han går igenom sången, du får en känsla för sångens helhet och harmonier och övar din stämma till hela körsatsen inspelad av många röster. (För att ta del av alla sånger i repertoaren behöver du anmäla dig.)

Klicka här för att prova på en av sångerna i vårt övningsmaterial!  

 

Våra artister


Sonja Aldén

”Det är med stor glädje och tacksamhet som jag åter får förtroendet att medverka på turnén Sånger för livet. Det händer något speciellt när många människor samlas och sjunger tillsammans, och att dessutom, genom insamlingen till Läkarmissionens viktiga arbete, kunna få bidra till en bättre värld för människor världen över, det känns både meningsfullt och ovärderligt.” / /Sonja Aldén

Sonja Aldén är en av Sveriges mest folkkära sångerskor. Hennes stora genombrott kom i Melodifestivalen 2007 där hon tog sig hela vägen till final med jättehiten “För att du finns”. Låten kom att slå flera rekord och utsågs bland annat till “Årets låt” på Svensktoppen, där den även abonnerade på förstaplatsen i över ett halvår. Efter succén i Melodifestivalen släpptes debutalbumet “Till Dig”. Albumet sålde guld, belönades med ett flertal Grammisnomineringar och gav Sonja en Rockbjörn i den prestigefyllda kategorin “Årets Kvinnliga Artist”. Sedan dess har hon hunnit ge ut ytterligare fem album och hela elva singlar.

Sonja turnerar flitigt över hela Sverige, nu senast med “Ett fönster mot ljuset”. Från slutet av november till slutet av december i år är Sonja en av fyra fantastiska röster i julshowen “Christmas Night” som besöker hela 22 platser över Sverige. Det är med stor glädje som vi välkomnar begåvade Sonja som gästartist i Sånger för Livet! 

 

Gladys del Pilar

“Jag har sett vilket fantastiskt arbete Läkarmissionen gör. Jag ser fram mot att åka med på Sånger För Livet-turnén i höst och genom det få vara en liten del i deras enormt stora arbete. Det ska bli roligt att få träffa så många fantastiska körsångare runtom i landet” //Gladys del Pilar

Gladys del Pilar är en multibegåvning. Under sina mer än 30 år som artist har hon hunnit turnera över Sverige och Europa, släppa flera album, samarbeta med världsproducenten Denniz Pop och dubba Disney- och Pixar-karaktärer. Hon har vunnit Melodifestivalen med gruppen Afro-dite och medverkat i musikaler som Hairspray, Fame, Rock of Ages, Carmen och Abba the True Story. 2019 var ett produktivt år i Gladys karriär. Hon spelade huvudrollen Deloris van Cartier i succémusikalen ”En värsting till syster” på Chinateatern i Stockholm. Hon släppte även biografin ”Tro Hopp och Kärlek” som handlar om hennes liv under den tuffa tiden på barnhemmet i Ecuador, om adoptionen och hennes uppväxt i Sverige, och om livet som artist.. De senaste 20 åren har Gladys gästat många körer runt om i Sverige men för 8 år sedan tog hon steget att själv bli körledare; en roll hon vuxit in i och som hon älskar. Vi är mycket glada att få välkomna Gladys som gästartist i Sånger för Livet!

 

Vår dirigent Lars "Lisa" Andersson

Vår dirigent Lars "Lisa" Andersson

"Sångrösten är ett helt unikt instrument där vi kan uttrycka våra innersta känslor och förmedla vad vi känner rakt in i lyssnarens hjärta. När vi sedan kombinerar flera röster och bildar en stor kör, får vi ett helt unikt koncept där vi tillsammans som en enda klang skapar ett fantastiskt instrument” /Lars “Lisa” Andersson

Vår eminente dirigent och musikaliske ledare Lars “Lisa” Andersson brinner för körverksamhet och har lett körer i över 35 år. Han har studerat musik vid Göteborgs universitet med piano, saxofon och sång som huvudinstrument. Genom åren har han samarbetat med namnkunniga artister som Carola, Samuel Ljungblahd, Sonja Aldén, Janne Schaffer för att nämna några.

Förutom att arbeta som studiomusiker, konsertmusiker och sångare, och med att leda och coacha sångare och körer, arbetar Lars även som musiklärare på estetiska programmet i Jönköping. Lars “Lisa” Andersson är dirigent och musikalisk ledare för Sånger för Livet för andra säsongen i rad.

 

Kom och lyssna på konserterna!

Våra konsertbiljetter finns att köpa på Ticketmaster. Köp dem på Ticketmasters hemsida.  

 

Bli månadsgivare

Läkarmissionen har hjälpt utsatta barn i över 60 år. Föräldralösa barn i Sydafrika, barnarbetare i Etiopien och gatubarn i Uganda är några exempel på de som får hjälp tack vare månadsgivare i Sverige. En månadsgivare hos Läkarmissionen är en oerhört viktig person som inte bara ger hjälp för dagen utan som med sitt stöd är med och ser till att barn överlever, får omsorg, trygghet och en värdig framtid. Som månadsgivare är du med och räddar barn varje månad. Du väljer själv belopp och kan avsluta autogirot när som helst. Ingen gåva är för liten och ingen tid är för kort. Vi hoppas att du vill bli en månadsgivare och hjälpa utsatta barn till ett nytt liv; det finns så oändligt många barn som behöver det. Tack för att du är med och gör skillnad! Bli månadsgivare här

 
Sånger för Livet-konsert i er kyrka 2023?

Vill du och din kyrka välkomna Läkarmissionen och Sånger för Livet till ett konsertsamarbete i er kyrka under 2023? Tack för att du sänder din intresseanmälan till anna.olofsson@lakarmissionen.se.

 

Vi samarbetar med: