Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.

Läs mer om hur vi använder cookies

SÅNGER FÖR LIVET

Välkommen till Läkarmissionens kör- och konsertprojekt Sånger för Livet. Med anledning av smittoläget och nya restriktioner har vi i samråd med våra konsertkyrkor beslutat att skjuta fram vårens Sånger för Livet-turné, tillsammans med folkkära Sonja Aldén och Sofia Källgren, på obestämd framtid. Vi återkommer med nya turnédatum så snart det är möjligt att sjunga tillsammans igen. Vårt fina instuderingsmaterial innehåller stämfiler, körfiler med full körsats samt övningsvideos där vår dirigent lär ut varje sång. Ett perfekt sätt att hålla igång stämband och sångglädje tills vi kan mötas igen - beställ materialet idag så sänder vi dig nothäfte och musikfiler direkt!


 

Turnéplan 2022

Nya datum bokas när möjlighet att mötas och sjunga tillsammans finns igen. 

 

Anmäl din kör

Anmäl din kör till Anna på anna.olofsson@lakarmissionen.se. Inkludera körnamn, antal körsångare, vald ort, kontaktperson, adress, mobilnummer och e-post.

Köravgiften á 495 kronor/körsångare inbetalas till plusgiro 25 26-2 och märks med SFL, körnamn, antal och vald ort. Inbetalningen gäller som definitiv anmälan. Vi tar emot anmälningar så länge vi har körplatser att fylla.

Så snart vi mottagit era köravgifter sänder vi instuderingsmaterialet till er kontaktperson via post och e-post.

I köravgiften ingår: 

  • Notbok som varje körsångare behåller
  • Studioproducerade stämövningsfiler med instruktioner från vår dirigent
  • Studioproducerade körövningsfiler med hel körsats samt solon
  • Övningsvideos där ni möter vår dirigent när han lär ut varje sång
  • Repetition med vår dirigent
  • Konsertdag med våra artister på respektive ort, och musiker

Välkommen med anmälan och era frågor till anna.olofsson@lakarmissionen.se. Vi ser fram emot er medverkan i Sånger för Livet!

Prova på Sånger för Livet

Nu kan du helt utan kostnad prova på vårt fina instuderingsmaterial. Vi har gjort sången “Ode to joy/Joyful Joyful” tillgängligt som not-pdf, stämövningsfiler, körövningsfil samt övningsvideo. Du möter vår dirigent digitalt när han går igenom sången, du får en känsla för sångens helhet och harmonier och övar din stämma till hela körsatsen inspelad av många röster. (För att ta del av alla sånger i repertoaren behöver du anmäla dig.)

Klicka här för att prova på en av sångerna i vårt övningsmaterial!  

 

Våra artister


Sonja Aldén

Sonja Aldén är en av Sveriges mest folkkära sångerskor. Hennes stora genombrott kom i Melodifestivalen 2007 där hon tog sig hela vägen till final med jättehiten “För att du finns”. Låten kom att slå flera rekord och utsågs bland annat till “Årets låt” på Svensktoppen, där den även abonnerade på förstaplatsen i över ett halvår. Efter succén i Melodifestivalen släpptes debutalbumet “Till Dig”. Albumet sålde guld, belönades med ett flertal Grammisnomineringar och gav Sonja en Rockbjörn i den prestigefyllda kategorin “Årets Kvinnliga Artist”. Sedan dess har hon hunnit ge ut ytterligare fem album och hela elva singlar.

Sonja turnerar flitigt över hela Sverige, nu senast med “Ett fönster mot ljuset”. Från slutet av november till slutet av december i år är Sonja en av fyra fantastiska röster i julshowen “Christmas Night” som besöker hela 22 platser över Sverige. Det är med stor glädje som vi välkomnar begåvade Sonja som gästartist i Sånger för Livet! 

Sofia Källgren


Sofia Källgren

"Jag beundrar djupt Läkarmissionens arbete, det känns fantastiskt för mig att få medverka vid dessa konserter. I glädjen till musiken kan vi inspirera till engagemang och göra skillnad!” /Sofia Källgren

Nu återser vi begåvade och folkkära Sofia Källgren som gästartist i Sånger för Livet! Sofia har förgyllt konsertsalar, TV-galor, Disney-filmer och shower i Sverige och utomlands i mer än 25 år. Tre utsålda omgångar av ”Rhapsody in Rock” tillsammans med Robert Wells har tagit henne både till Royal Albert Hall i London och till Kina. På hemmaplan har Sofia framträtt i flera upplagor av “Julgalan”, “Så ska det låta och Melodifestivalen, och medverkat i turnén ”Stjärnklart” med bland andra Anders Berglund och Marie Fredriksson. 2013 gjorde hon Jerry Williams “Jerry - The Farewell Show” på Cirkus i Stockholm och 2018 medverkade hon i julshowen ”Christmas Night”, som turnerade över hela Sverige. Men Sverige känner henne nog ändå bäst som sin egen svenska Disney-prinsessa. Sofia kritikerrosades när hon lånade ut sin röst till Belle i Disneys publiksuccé ”Skönheten och odjuret” och den svenska versionen av ledmotivet utsågs till Europas bästa. Sofia har gett ut hela 10 album och samarbetat med Sveriges mest namnkunniga artister. Nu senast i duett med Magnus Carlsson i “Time to say goodbye”, med nyskriven jultext av Björn Ulvaeus. Sofia deltar i Sånger för Livet för tredje gången. 

 

Vår dirigent Lars "Lisa" Andersson

Vår dirigent Lars "Lisa" Andersson

"Sångrösten är ett helt unikt instrument där vi kan uttrycka våra innersta känslor och förmedla vad vi känner rakt in i lyssnarens hjärta. När vi sedan kombinerar flera röster och bildar en stor kör, får vi ett helt unikt koncept där vi tillsammans som en enda klang skapar ett fantastiskt instrument” /Lars “Lisa” Andersson

Vår eminente dirigent och musikaliske ledare Lars “Lisa” Andersson brinner för körverksamhet och har lett körer i över 35 år. Han har studerat musik vid Göteborgs universitet med piano, saxofon och sång som huvudinstrument. Genom åren har han samarbetat med namnkunniga artister som Carola, Samuel Ljungblahd, Sonja Aldén, Janne Schaffer för att nämna några.

Förutom att arbeta som studiomusiker, konsertmusiker och sångare, och med att leda och coacha sångare och körer, arbetar Lars även som musiklärare på estetiska programmet i Jönköping. Lars “Lisa” Andersson är dirigent och musikalisk ledare för Sånger för Livet för andra säsongen i rad.

 

Kom och lyssna på konserterna!

Våra konsertbiljetter släpps under hösten. 

 

Bli månadsgivare

Läkarmissionen har hjälpt utsatta barn i över 60 år. Föräldralösa barn i Sydafrika, barnarbetare i Etiopien och gatubarn i Uganda är några exempel på de som får hjälp tack vare månadsgivare i Sverige. En månadsgivare hos Läkarmissionen är en oerhört viktig person som inte bara ger hjälp för dagen utan som med sitt stöd är med och ser till att barn överlever, får omsorg, trygghet och en värdig framtid. Som månadsgivare är du med och räddar barn varje månad. Du väljer själv belopp och kan avsluta autogirot när som helst. Ingen gåva är för liten och ingen tid är för kort. Vi hoppas att du vill bli en månadsgivare och hjälpa utsatta barn till ett nytt liv; det finns så oändligt många barn som behöver det. Tack för att du är med och gör skillnad! Bli månadsgivare här

 
Sånger för Livet-konsert i er kyrka 2023?

Vill du och din kyrka välkomna Läkarmissionen och Sånger för Livet till ett konsertsamarbete i er kyrka under 2023? Tack för att du sänder din intresseanmälan till anna.olofsson@lakarmissionen.se.

 

Vi samarbetar med: