Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.

Läs mer om hur vi använder cookies

SÅNGER FÖR LIVET

Välkommen till Läkarmissionens kör- och konsertprojekt Sånger för Livet. Under detta år hoppas vi kunna få sjunga tillsammans igen! Tills dess, ta chansen att sjunga för livet med vårt fina coronaanpassade instuderingsmaterial - ett perfekt sätt att hålla igång stämband och körsång även på lite avstånd till dina körkamrater!Prova på Sånger för Livet!

Nu kan du helt utan kostnad prova på vårt fina coronaanpassade instuderingsmaterial. Vi har gjort sången “Ode to joy/Joyful Joyful” tillgängligt som not-pdf, stämövningsfiler, körövningsfil samt övningsvideo. Du möter vår dirigent digitalt när han går igenom sången, du får en känsla för sångens helhet och harmonier och övar din stämma till hela körsatsen inspelad av många röster. (För att ta del av alla sånger i repertoaren behöver du anmäla dig.)

Klicka här för att prova på en av sångerna i vårt övningsmaterial!  

 

Anmäl din kör
Anmäl din kör till Anna på anna.olofsson@lakarmissionen.se. Inkludera körnamn, antal körsångare, vald ort, kontaktperson, adress, mobilnummer och e-post.

Köravgiften á 495 kronor/körsångare inbetalas till plusgiro 25 26-2 och märks med SFL, körnamn, antal och vald ort. Inbetalningen gäller som definitiv anmälan. Vi tar emot anmälningar så länge vi har körplatser att fylla.

Så snart vi mottagit era köravgifter sänder vi instuderingsmaterialet till er kontaktperson via post och e-post.

 

I köravgiften ingår: 

  • Notbok som varje körsångare behåller
  • Studioproducerade stämövningsfiler med instruktioner från vår dirigent
  • Studioproducerade körövningsfiler med hel körsats samt solon
  • Övningsvideos där ni möter vår dirigent när han lär ut varje sång
  • Om möjligt, fysiska repetitioner med vår dirigent
  • Om möjligt, fysisk konsertdag med våra artister och musiker


Skulle du under rådande läge känna dig osäker på om du vågar medverka på konsertdagen kan du ändå ha mycket glädje av musikmaterialet. Så kom med och hjälp oss förändra framtiden för utsatta människor även om du inte kan vara med på själva repetitions- och konsertdagen.

Välkommen med anmälan och era frågor till anna.olofsson@lakarmissionen.se. Vi ser fram emot er medverkan i Sånger för Livet!

Turnéplan


Artist: Sofia Källgren

16 oktober 2021 - Fellingsbro kyrka, Fellingsbro, kl. 16
Repetition: under bearbetning

17 oktober 2021 - Ansgarskyrkan, Västerås, kl. 19
Repetition: under bearbetning

 

Artist: Gladys del Pilar 

2 oktober 2021 - Marsvinsholms kyrka, Ystad, kl. 16
Repetition: under bearbetning

24 oktober - Eksjö kyrka, Eksjö, kl. 17
Repetition: under bearbetning

30 oktober - Tegneby kyrka, Orust, kl. 16
Repetition: under bearbetning

31 oktober - Värö kyrka, Värö, kl. 17
Repetition: under bearbetning

 

Februari 2022 - Hjo kyrka, Hjo, kl. 16
Repetition: under bearbetning

 

 

Vår dirigent Lars "Lisa" Andersson

Vår dirigent Lars "Lisa" Andersson

 

"Sångrösten är ett helt unikt instrument där vi kan uttrycka våra innersta känslor och förmedla vad vi känner rakt in i lyssnarens hjärta. När vi sedan kombinerar flera röster och bildar en stor kör, får vi ett helt unikt koncept där vi tillsammans som en enda klang skapar ett fantastiskt instrument” /Lars “Lisa” Andersson

Vår eminente dirigent och musikaliske ledare Lars “Lisa” Andersson brinner för körverksamhet och har lett körer i över 35 år. Han har studerat musik vid Göteborgs universitet med piano, saxofon och sång som huvudinstrument. Genom åren har han samarbetat med namnkunniga artister som Carola, Samuel Ljungblahd, Sonja Aldén, Janne Schaffer för att nämna några.

Förutom att arbeta som studiomusiker, konsertmusiker och sångare, och med att leda och coacha sångare och körer, arbetar Lars även som musiklärare på estetiska programmet i Jönköping. Lars “Lisa” Andersson är dirigent och musikalisk ledare för Sånger för Livet för andra säsongen i rad.

 

Våra artister

Gladys del Pilar


Gladys del Pilar

"Jag har sett vilket fantastiskt arbete Läkarmissionen gör. Jag ser fram mot att åka med på Sånger För Livet-turnén och genom det få vara en liten del i deras enormt stora arbete. Det ska bli roligt att få träffa så många fantastiska körsångare runtom i landet” /Gladys del Pilar

Gladys del Pilar är en multibegåvning. Under sina mer än 30 år som artist har hon hunnit turnera över Sverige och Europa, släppa flera album, samarbeta med världsproducenten Denniz Pop och dubba Disney- och Pixar-karaktärer.

Hon har vunnit Melodifestivalen med gruppen Afro-dite och medverkat i musikaler som Hairspray, Fame, Rock of Ages, Carmen och Abba the True Story. 2019 var ett produktivt år. Under våren släppte Gladys biografin ”Tro Hopp och Kärlek” som handlar om hennes liv under den tuffa tiden på barnhemmet i Ecuador, om adoptionen och hennes uppväxt i Sverige och om karriären som artist.

Höst 2019 samt vintern 2020 spelade Gladys även huvudrollen Deloris van Cartier i succémusikalen ”En värsting till syster” på Chinateatern i Stockholm. En produktion som så många andra blev avkortad på grund av coronaepidemin. De senaste 20 åren har Gladys gästat många körer runt om i Sverige men för 8 år sedan tog hon också steget att själv bli körledare; en roll hon vuxit in i och älskar. Vi välkomnar Gladys som gästartist i Sånger för Livet för första gången!


Sofia Källgren


Sofia Källgren

"Jag beundrar djupt Läkarmissionens arbete, det känns fantastiskt för mig att få medverka vid dessa konserter. I glädjen till musiken kan vi inspirera till engagemang och göra skillnad!” /Sofia Källgren

Nu återser vi begåvade och folkkära Sofia Källgren som gästartist i Sånger för Livet! Sofia har förgyllt konsertsalar, TV-galor, Disney-filmer och shower i Sverige och utomlands i mer än 25 år. Tre utsålda omgångar av ”Rhapsody in Rock” tillsammans med Robert Wells har tagit henne både till Royal Albert Hall i London och till Kina. På hemmaplan har Sofia framträtt i flera upplagor av “Julgalan”, “Så ska det låta och Melodifestivalen, och medverkat i turnén ”Stjärnklart” med bland andra Anders Berglund och Marie Fredriksson. 2013 gjorde hon Jerry Williams “Jerry - The Farewell Show” på Cirkus i Stockholm och 2018 medverkade hon i julshowen ”Christmas Night”, som turnerade över hela Sverige. Men Sverige känner henne nog ändå bäst som sin egen svenska Disney-prinsessa. Sofia kritikerrosades när hon lånade ut sin röst till Belle i Disneys publiksuccé ”Skönheten och odjuret” och den svenska versionen av ledmotivet utsågs till Europas bästa. Sofia har gett ut hela 10 album och samarbetat med Sveriges mest namnkunniga artister. Nu senast i duett med Magnus Carlsson i “Time to say goodbye”, med nyskriven jultext av Björn Ulvaeus. Sofia deltar i Sånger för Livet för tredje gången. 

 

Kom och lyssna på konserterna!

Våra konsertbiljetter släpps så fort vi får lov att samlas igen. 

 

Bli en Månadsgivare

Läkarmissionen har hjälpt utsatta barn i över 60 år. Föräldralösa barn i Sydafrika, barnarbetare i Etiopien och gatubarn i Uganda är några exempel på de som får hjälp tack vare månadsgivare i Sverige. En månadsgivare hos Läkarmissionen är en oerhört viktig person som inte bara ger hjälp för dagen utan som med sitt stöd är med och ser till att barn överlever, får omsorg, trygghet och en värdig framtid. Som Månadsgivare är du med och räddar barn varje månad. Du väljer själv belopp och kan avsluta autogirot när som helst. Ingen gåva är för liten och ingen tid är för kort. Vi hoppas att du vill bli en Månadsgivare och hjälpa utsatta barn till ett nytt liv; det finns så oändligt många barn som behöver det. Tack för att du är med och gör skillnad! Bli Månadsgivare här

 

 

 Sånger för Livet-konsert i er kyrka 2022?

Vill du och din kyrka välkomna Läkarmissionen och Sånger för Livet till ett konsertsamarbete i er kyrka under 2022? Tack för att du sänder din intresseanmälan till anna.olofsson@lakarmissionen.se.

 

Vi samarbetar med: