Välkommen till Sånger för Livet 2020!

Vi vill inbjuda dig och din kör till Läkarmissionens kör- och konsertprojekt Sånger för Livet. Hösten 2020 medverkar de folkkära och begåvade artisterna Gladys del Pilar och Sofia Källgren. För andra året i rad leds våra storkörer av eminente Lars “Lisa” Andersson. Tillsammans ger vi konserter för att utsatta barn världen över ska få ett värdigt liv - kom med och sjung för livet du också

Sånger för livet 2020

 

Med anledning av rådande omständigheter - 

Vi hoppas kunna genomföra vår Sånger för Livet-turné som planlagt i höst, men det är viktigt att vara väl förberedd. Därför har Läkarmissionen upprättat en reservplan med alternativa konsertdatum, om vi skulle bli tvingade att skjuta på höstens turné. Då genomförs den under februari/mars 2021 istället. Vårt fina instuderingsmaterial med notbok och studioproducerade stämfiler med instruktioner från vår dirigent, är oavsett datum för konsertgenomförande, ett ypperligt sätt att hålla både stämband och körverksamget igång. Välkommen med er köranmälan idag så sänder vi materialet direkt!

 

Turnéplan

Artist: Sofia Källgren

3 oktober - Fellingsbro kyrka, Fellingsbro, Västmanland, kl. 16 

Repetion: 5 september 9-12 samt på konsertdagen


4 oktober - Ansgarskyrkan, Västerås, Västmanland, kl. 19 

Repetition: 5 september eftermiddag samt på konsertdagen

 

Artist: Gladys del Pilar

10 oktober - Marsvinsholms kyrka, Ystad, Skåne, kl. 16

Repetition: 12 september 10-13 samt på konsertdagen

 

11 oktober - Asmundtorps kyrka, Landskrona, Skåne, kl. 17

Repetition: 12 september eftermiddag samt på konsertdagen


17 oktober - Hjo kyrka, Hjo, Västergötland, kl. 16

Repetition: 17 september 18-21 samt på konsertdagen


18 oktober - Eksjö kyrka, Eksjö, Småland, kl. 17 

Repetition: 1 oktober kl. 18-21 samt på konsertdagen


24 oktober - Tegneby kyrka, Orust, Bohuslän, kl. 16

Repetition: 13 september kl. 13-16 samt på konsertdagen


25 oktober - Värö kyrka, Värö, Halland, kl. 17

Repetition: 15 september kl. 18-21 samt på konsertdagen

 

Anmäl din kör

Anmäl din kör till Anna på anna.olofsson@lakarmissionen.se. Inkludera körnamn, antal, vald ort, kontaktperson, adress, mobilnummer och e-post. Deltagaravgiften är 495 kronor/körsångare.

I avgiften ingår:

  • Notbok med friköpt notmaterial som tillfaller varje körsångare.
  • Instuderingsmaterial med välproducerade stämfiler.
  • Sång/kör-coachning av våra dirigenter.
  • Repetitioner med vår dirigent.
  • Konsertsamarbete med våra gästartister och professionella musiker.
  • Smörgås/fika på konsertdagen.

 

Mer information

Deltagaravgiften inbetalas till plusgiro 25 26-2 och märks med SFL/körnamn/antal/vald ort. Inbetalningen gäller som definitiv anmälan. Vi tar emot anmälningar så länge vi har körplatser att fylla.

Vi sänder era nothäften med era konsertaffischer till er kontaktperson, så snart nothäftet är färdigt och vi mottagit era deltagaravgifter. Notmaterialet övas in i respektive kör och övas samman i storkören på repetitions- och konsertdagen.

Tveka inte att kontakta oss med frågor till anna.olofsson@lakarmissionen.se. Vi ser fram emot er medverkan i Sånger för Livet 2020, varmt välkomna! Ladda ner inbjudan

 

Planerad repertoar med Sofia Källgren:

Lean on me

Av nåd

Kärlekens tid

Halleluja

Now we are free

Kärleksvisan

Blott en dag

Gospelmedley

God bless the broken road

That´s what friends are for

Gabriellas sång

Har en dröm

(Vi reserverar oss för förändringar pga noträttigheter)

 

Planerad repertoar med Gladys del Pilar:

 

Sången han ger dig

Tro

Dagen är nära

En värld full av liv 

Lean on me

Jag kan inte leva utan dig

För kärlekens skull

Bliv kvar hos mig

Ode to Joy

Joyful, joyful

Up where we belong

Halleluja

Stad i ljus

(Vi reserverar oss för förändringar pga noträttigheter)

 


Vår dirigent Lars "Lisa" Andersson

Vår dirigent Lars "Lisa" Andersson

 

"Sångrösten är ett helt unikt instrument där vi kan uttrycka våra innersta känslor och förmedla vad vi känner rakt in i lyssnarens hjärta. När vi sedan kombinerar flera röster och bildar en stor kör, får vi ett helt unikt koncept där vi tillsammans som en enda klang skapar ett fantastiskt instrument” /Lars “Lisa” Andersson

Vår eminente dirigent och musikaliske ledare Lars “Lisa” Andersson brinner för körverksamhet och har lett körer i över 35 år. Han har studerat musik vid Göteborgs universitet med piano, saxofon och sång som huvudinstrument. Genom åren har han samarbetat med namnkunniga artister som Carola, Samuel Ljungblahd, Sonja Aldén, Janne Schaffer för att nämna några.

Förutom att arbeta som studiomusiker, konsertmusiker och sångare, och med att leda och coacha sångare och körer, arbetar Lars även som musiklärare på estetiska programmet i Jönköping. Lars “Lisa” Andersson är dirigent och musikalisk ledare för Sånger för Livet för andra säsongen i rad.

 

Våra artister

Gladys del Pilar

Gladys del Pilar

"Jag har sett vilket fantastiskt arbete Läkarmissionen gör. Jag ser fram mot att åka med på Sånger För Livet-turnén 2020 och genom det få vara en liten del i deras enormt stora arbete. Det ska bli roligt att få träffa så många fantastiska körsångare runtom i landet” /Gladys del Pilar

Gladys del Pilar är en multibegåvning. Under sina mer än 30 år som artist har hon hunnit turnera över Sverige och Europa, släppa flera album, samarbeta med världsproducenten Denniz Pop och dubba Disney- och Pixar-karaktärer.

Hon har vunnit Melodifestivalen med gruppen Afro-dite och medverkat i musikaler som Hairspray, Fame, Rock of Ages, Carmen och Abba the True Story. 2019 var ett produktivt år. Under våren släppte Gladys biografin ”Tro Hopp och Kärlek” som handlar om hennes liv under den tuffa tiden på barnhemmet i Ecuador, om adoptionen och hennes uppväxt i Sverige och om karriären som artist.

Höst 2019 och vår 2020 spelar Gladys även huvudrollen Deloris van Cartier i succémusikalen En rsting till syster” på Chinateatern i Stockholm. De senaste 20 åren har Gladys gästat många körer runt om i Sverige men för 8 år sedan tog hon också steget att själv bli körledare; en roll hon vuxit in i och älskar. Vi välkomnar Gladys som gästartist i Sånger för Livet för första gången!

Sofia Källgren

Sofia Källgren

"Jag beundrar djupt Läkarmissionens arbete, det känns fantastiskt för mig att få medverka vid dessa konserter. I glädjen till musiken kan vi inspirera till engagemang och göra skillnad!” /Sofia Källgren

2020 återser vi begåvade och folkkära Sofia Källgren som gästartist i Sånger för Livet! Sofia har förgyllt konsertsalar, TV-galor, Disney-filmer och shower i Sverige och utomlands i mer än 25 år. Tre utsålda omgångar av ”Rhapsody in Rock” tillsammans med Robert Wells har tagit henne både till Royal Albert Hall i London och till Kina. På hemmaplan har Sofia framträtt i flera upplagor av “Julgalan”, “Så ska det låta och Melodifestivalen, och medverkat i turnén ”Stjärnklart” med bland andra Anders Berglund och Marie Fredriksson. 2013 gjorde hon Jerry Williams “Jerry - The Farewell Show” på Cirkus i Stockholm och 2018 medverkade hon i julshowen ”Christmas Night”, som turnerade över hela Sverige. Men Sverige känner henne nog ändå bäst som sin egen svenska Disney-prinsessa. Sofia kritikerrosades när hon lånade ut sin röst till Belle i Disneys publiksuccé ”Skönheten och odjuret” och den svenska versionen av ledmotivet utsågs till Europas bästa. Sofia har gett ut hela 10 album och samarbetat med Sveriges mest namnkunniga artister. Nu senast i duett med Magnus Carlsson i “Time to say goodbye”, med nyskriven jultext av Björn Ulvaeus. Sofia deltar i Sånger för Livet för tredje gången. 

 

Kom och lyssna på konserterna!

Våra konsertbiljetter släpps under våren 2020. Konsertbiljetter kan köpas på ticketmaster.se samt på lokala försäljningsställen på varje ort. Kontakta oss gärna för mer information.

 

Bli en Skyddsängel

Läkarmissionen har hjälpt utsatta barn i över 60 år. Föräldralösa barn i Sydafrika, barnarbetare i Etiopien, gatubarn i Uganda får alla hjälp tack vare Skyddsänglar i Sverige. En Skyddsängel hos Läkarmissionen är en oerhört viktig person som inte bara ger hjälp för dagen utan som med sitt månadsstöd är med och ser till att barn överlever, får omsorg, trygghet och en värdig framtid. Som Skyddsängel är du med och räddar barn varje månad. Du väljer själv belopp och kan avsluta autogirot när som helst. Ingen gåva är för liten och ingen tid är för kort. Vi hoppas att du vill bli en Skyddsängel och hjälpa utsatta barn till ett nytt liv; det finns så oändligt många barn som behöver det. Tack för att du är med och gör skillnad! Bli Månadsgivare här

 

 

 Sånger för Livet-konsert i er kyrka 2021?

Vill du och din kyrka välkomna Läkarmissionen och Sånger för Livet till ett konsertsamarbete i er kyrka under 2021? Tack för att du sänder din intresseanmälan till anna.olofsson@lakarmissionen.se.

 

Vi samarbetar med: