VÄLKOMMEN TILL SÅNGER FÖR LIVET 2020-2021!

Läkarmissionens anrika och årligen återkommande kör- och konsertprojekt har genom åren skapat närmare 200 inspirerande konserter tillsammans med tiotusentals entusiastiska körsångare. I höst skulle vi mötas igen. Men så kom coronaviruset i vägen och vi sätter nu vår reserv-konsertplan i verket. Under februari och mars 2021 hoppas vi kunna sjunga för livet tillsammans igen! För andra året i rad leds projektet musikaliskt av eminente Lars “Lisa” Andersson. Tillsammans med folkkära och begåvade Gladys del Pilar och Sofia Källgren ska vi sjunga för att utsatta barn världen över ska få ett värdigt liv.

 

Sånger för livet 2020

 

Sånghöstens repetitioner må behöva ske på lite avstånd från varandra, men vårt fina instuderingsmaterial är ypperligt för det! Med hjälp av studioproducerade stämfiler och vår nyhet för i år, körfiler med hel körsats, övar du enkelt hemma. Vår dirigent kliver in i ditt vardagsrum digitalt; du får en tydlig bild av sångernas helhet och harmonier och kan öva din stämma till helheten insjungen i grupp. Varmt välkommen med er anmälan till anna.olofsson@lakarmissionen.se idag, så kommer materialet med post och e-post idag! 

 

Turnéplan

 

Artist: Sofia Källgren

13 februari 2021 - Fellingsbro kyrka, Fellingsbro, Västmanland, kl. 16 

Repetion: information kommer


14 februari 2021 - Ansgarskyrkan, Västerås, Västmanland, kl. 19 

Repetition: information kommer

 

Artist: Gladys del Pilar

13 mars 2021 - Marsvinsholms kyrka, Ystad, Skåne, kl. 16

Repetition: information kommer

 

14 mars 2021 - Asmundtorps kyrka, Landskrona, Skåne, kl. 17

Repetition: information kommer


PRELIMINÄRT 6 mars - Hjo kyrka, Hjo, Västergötland, kl. 16

Repetition: information kommer


21 mars - Eksjö kyrka, Eksjö, Småland, kl. 17 

Repetition: information kommer


27 mars - Tegneby kyrka, Orust, Bohuslän, kl. 16

Repetition: information kommer


28 mars - Värö kyrka, Värö, Halland, kl. 17

Repetition: information kommer

 

Anmäl din kör

Anmäl din kör till Anna på anna.olofsson@lakarmissionen.se. Inkludera körnamn, antal, vald ort, kontaktperson, adress, mobilnummer och e-post. Deltagaravgiften är 495 kronor/körsångare.

I avgiften ingår:

  • Notbok med friköpt notmaterial som tillfaller varje körsångare.
  • Instuderingsmaterial med välproducerade stämfiler.
  • Instuderingsmaterial med välproducerade körfiler med full körsats
  • Sång/kör-coachning av vår dirigent.
  • Repetitioner med vår dirigent.
  • Konsertsamarbete med våra gästartister och professionella musiker.

Mer information

Deltagaravgifterna inbetalas till plusgiro 25 26-2 och märks med Sfl/körnamn/antal/vald ort. Inbetalningen gäller som definitiv anmälan. Vi tar emot anmälningar så länge vi har körplatser att fylla. Vi sänder era nothäften till er kontaktperson så snart vi mottagit era deltagaravgifter. Notmaterialet övas in i respektive kör, samt under rådande omständigheter med hjälp av fina stäm- och körfiler i ditt eget vardagsrum. Tveka inte att höra av er med frågor till anna.olofsson@lakarmissionen.se. Vi ser fram emot er medverkan i Sånger för Livet 2020-2021, varmt välkomna! 

Ladda ner inbjudan

 

Repertoar Sofia Källgren:

Lean on me

Av nåd

Kärlekens tid

Halleluja

Now we are free

Kärleksvisan

Blott en dag

Gospelmedley

God bless the broken road

That´s what friends are for

Gabriellas sång

Har en dröm

(Vi reserverar oss för förändringar pga noträttigheter)

 

Repertoar Gladys del Pilar:

Sången han ger dig

Tro

Dagen är nära

En värld full av liv 

Lean on me

Jag kan inte leva utan dig

För kärlekens skull

Bliv kvar hos mig

Ode to Joy/Joyful, joyful

Up where we belong

Halleluja

Stad i ljus

(Vi reserverar oss för förändringar pga noträttigheter)

 

Vår dirigent Lars "Lisa" Andersson

Vår dirigent Lars "Lisa" Andersson

 

"Sångrösten är ett helt unikt instrument där vi kan uttrycka våra innersta känslor och förmedla vad vi känner rakt in i lyssnarens hjärta. När vi sedan kombinerar flera röster och bildar en stor kör, får vi ett helt unikt koncept där vi tillsammans som en enda klang skapar ett fantastiskt instrument” /Lars “Lisa” Andersson

Vår eminente dirigent och musikaliske ledare Lars “Lisa” Andersson brinner för körverksamhet och har lett körer i över 35 år. Han har studerat musik vid Göteborgs universitet med piano, saxofon och sång som huvudinstrument. Genom åren har han samarbetat med namnkunniga artister som Carola, Samuel Ljungblahd, Sonja Aldén, Janne Schaffer för att nämna några.

Förutom att arbeta som studiomusiker, konsertmusiker och sångare, och med att leda och coacha sångare och körer, arbetar Lars även som musiklärare på estetiska programmet i Jönköping. Lars “Lisa” Andersson är dirigent och musikalisk ledare för Sånger för Livet för andra säsongen i rad.

 

Våra artister

Gladys del Pilar

Gladys del Pilar

"Jag har sett vilket fantastiskt arbete Läkarmissionen gör. Jag ser fram mot att åka med på Sånger För Livet-turnén 2020-2021 och genom det få vara en liten del i deras enormt stora arbete. Det ska bli roligt att få träffa så många fantastiska körsångare runtom i landet” /Gladys del Pilar

Gladys del Pilar är en multibegåvning. Under sina mer än 30 år som artist har hon hunnit turnera över Sverige och Europa, släppa flera album, samarbeta med världsproducenten Denniz Pop och dubba Disney- och Pixar-karaktärer.

Hon har vunnit Melodifestivalen med gruppen Afro-dite och medverkat i musikaler som Hairspray, Fame, Rock of Ages, Carmen och Abba the True Story. 2019 var ett produktivt år. Under våren släppte Gladys biografin ”Tro Hopp och Kärlek” som handlar om hennes liv under den tuffa tiden på barnhemmet i Ecuador, om adoptionen och hennes uppväxt i Sverige och om karriären som artist.

Höst 2019 och vår 2020 spelar Gladys även huvudrollen Deloris van Cartier i succémusikalen En rsting till syster” på Chinateatern i Stockholm. De senaste 20 åren har Gladys gästat många körer runt om i Sverige men för 8 år sedan tog hon också steget att själv bli körledare; en roll hon vuxit in i och älskar. Vi välkomnar Gladys som gästartist i Sånger för Livet för första gången!

Sofia Källgren

Sofia Källgren

"Jag beundrar djupt Läkarmissionens arbete, det känns fantastiskt för mig att få medverka vid dessa konserter. I glädjen till musiken kan vi inspirera till engagemang och göra skillnad!” /Sofia Källgren

2020-2021 återser vi begåvade och folkkära Sofia Källgren som gästartist i Sånger för Livet! Sofia har förgyllt konsertsalar, TV-galor, Disney-filmer och shower i Sverige och utomlands i mer än 25 år. Tre utsålda omgångar av ”Rhapsody in Rock” tillsammans med Robert Wells har tagit henne både till Royal Albert Hall i London och till Kina. På hemmaplan har Sofia framträtt i flera upplagor av “Julgalan”, “Så ska det låta och Melodifestivalen, och medverkat i turnén ”Stjärnklart” med bland andra Anders Berglund och Marie Fredriksson. 2013 gjorde hon Jerry Williams “Jerry - The Farewell Show” på Cirkus i Stockholm och 2018 medverkade hon i julshowen ”Christmas Night”, som turnerade över hela Sverige. Men Sverige känner henne nog ändå bäst som sin egen svenska Disney-prinsessa. Sofia kritikerrosades när hon lånade ut sin röst till Belle i Disneys publiksuccé ”Skönheten och odjuret” och den svenska versionen av ledmotivet utsågs till Europas bästa. Sofia har gett ut hela 10 album och samarbetat med Sveriges mest namnkunniga artister. Nu senast i duett med Magnus Carlsson i “Time to say goodbye”, med nyskriven jultext av Björn Ulvaeus. Sofia deltar i Sånger för Livet för tredje gången. 

 

Kom och lyssna på konserterna!

Våra konsertbiljetter släpps under hösten 2020.

 

Bli en Skyddsängel

Läkarmissionen har hjälpt utsatta barn i över 60 år. Föräldralösa barn i Sydafrika, barnarbetare i Etiopien, gatubarn i Uganda får alla hjälp tack vare Skyddsänglar i Sverige. En Skyddsängel hos Läkarmissionen är en oerhört viktig person som inte bara ger hjälp för dagen utan som med sitt månadsstöd är med och ser till att barn överlever, får omsorg, trygghet och en värdig framtid. Som Skyddsängel är du med och räddar barn varje månad. Du väljer själv belopp och kan avsluta autogirot när som helst. Ingen gåva är för liten och ingen tid är för kort. Vi hoppas att du vill bli en Skyddsängel och hjälpa utsatta barn till ett nytt liv; det finns så oändligt många barn som behöver det. Tack för att du är med och gör skillnad! Bli Månadsgivare här

 

 

 Sånger för Livet-konsert i er kyrka 2021?

Vill du och din kyrka välkomna Läkarmissionen och Sånger för Livet till ett konsertsamarbete i er kyrka under 2021? Tack för att du sänder din intresseanmälan till anna.olofsson@lakarmissionen.se.

 

Vi samarbetar med: