{{cart.TotalNumberOfProducts}}

I Aktion Julklappen blir alla Julklappshjältar

Sedan starten har mer än en halv miljon barn i östra Europa fått en gladare jul tack vare Aktion Julklappen och svenska julklappshjältar. I år har vi öppet för inlämning av julklappar 2-26 november.

 

Vad är Aktion Julklappen?

Läkarmissionens kampanj Aktion Julklappen vill ge barn (och vuxna) runt om i Sverige chansen att bli Julklappshjältar genom att sprida julglädje bland barn i östra Europa som inte har så mycket. Det är ett roligt, enkelt och konkret sätt att göra något för de som inte har så mycket.

I praktiken handlar det om att slå in en eller flera julklappar med personliga hälsningar och lämna dem till Läkarmissionen så vi kan dela ut dem på barnhem, sjukhus, skolor och i fattiga familjer i östra Europa. Alla kan vara med: skolklasser, föreningar och familjer. Julklapparna lämnas på olika uppsamlingsställen i landet under perioden 2-26 november.

Via länkarna till vänster hittar du all information du behöver, från anmälan till att barnen i östra Europa skickar tack för julklapparna. Allra enklast är kanske att börja med att se filmen om Aktion Julklappen, som visar hur allt går till.

 

Snabbfakta om Aktion Julklappen

  • Aktion Julklappen drivs av Läkarmissionen, en hjälporganisation som arbetar för att förändra framtiden för utsatta människor genom att ge dem vilja och verktyg att förbättra sina livsvillkor.
  • Julklapparna delas ut på barnhem, sjukhus, skolor och till barn i fattiga familjer i östra Europa.
  • Sedan starten har mer än en halv miljon barn fått julklappar genom Aktion Julklappen. Syftet är att ge barn som inte har så mycket en gladare jul och att låta alla Julklappshjältar i Sverige få uppleva glädjen av att ge en gåva.