{{cart.TotalNumberOfProducts}}

BLI EN JULKLAPPSHJÄLTE!

Genom Aktion Julklappen vill Läkarmissionen ge barn (och vuxna) i Sverige chansen att ge barn i östra Europa en gladare jul. I år har vi öppet för inlämning av julklappar 2-26 november.

Barn i Sverige slår in julklappar...

Läkarmissionens kampanj Aktion Julklappen är ett roligt, enkelt och konkret sätt att göra något för de som inte har så mycket. Kampanjen innebär att barn (och vuxna) runt om i Sverige slår in julklappar med personlig hälsning till barn i östra Europa, som annars kanske inte får några julklappar. Klapparna lämnas på olika uppsamlingsställen i landet under perioden 2-26 november.

...och sprider glädje hos barn som inte har så mycket

Julklapparna fraktas med lastbilar och delas ut genom Läkarmissionen och Human Bridge till barn i Rumänien, Georgien, Ukraina och Moldavien lagom till jul. De delas ut där de behövs som bäst: till barn på sjukhus, i skolor, på barnhem och till barn i fattiga familjer. Några veckor efter jul får alla Julklappshjältar ett diplom och ett tackbrev från barn som tagit emot julklapparna med lite mer information om paketutdelningen.

Så här går det till 

Klicka på rubriken ovan så kan du se en film om exakt hur det går till att vara med i Aktion Julklappen.

Anmäl dina julklappar

Anmälan behöver vi för att kunna förbereda transporter, men också för att kunna skicka diplom och tack från barnen som tar emot julklapparna.

Så här gör du en julklapp

Alla julklappar har samma innehåll, för att det ska bli rättvist för barnen som får dem. Här kan du läsa mer om innehållet och hur du kan packa det för att det inte ska gå sönder.

Skolmaterial

Här har vi samlat all information ni kan behöva, inklusive lite inspiration från tidigare års julklappshjältar och tack från barnen i östra Europa.