Så här gör du för att vara med

 

Vad roligt att du är intresserad av Aktion Julklappen!

Börja med att anmäla dig. Din anmälan behöver vi för att kunna beräkna transporter och julklappsutdelningar. Klicka sedan in på det material och den lärarhandledning som passar just din grupp och välj om du vill jobba med hela materialet eller delar ur det. Packa din julklapp efter julklappslistan och lämna eller skicka din julklapp till oss.

Vi ser till att julklapparna delas ut där de bäst behövs: till barn på sjukhus, i skolor, barnhem och till barn i fattiga familjer i Moldavien, Rumänien och Ukraina. Några veckor efter jul får alla som deltar i Aktion Julklappen ett diplom och tackbrev från barn som tagit emot julklappar.

Anmäl dig här

Här anmäler du dig och din klass till Aktion Julklappen. Din anmälan behöver vi för att kunna beräkna transporter, förbereda julklappsutdelningar och inte minst skicka ett tack till dig från barn som tar emot julklappar. Välkommen med!

Så här gör du en julklapp

Här hittar du listan över vad julklappen ska innehålla och hur du packar din julklapp. Innehållet finns hos de flesta stormarknader. Vill du hellre beställa ett färdigt julklappspaket online finns det hos Nyamusik.se. Även Äppelvikens Bokhandel och Klackenbergs Böcker & Papper säljer färdiga paket.

Lämna eller skicka din julklapp till oss

Här har vi samlat information om våra olika uppsamlingsställen runt om i Sverige.

Årets öppettider för inlämning av julklappar är 1–17 november, så se till att börja med dina julklappar i god tid!

Läs mer om Aktion Julklappen

Aktion Julklappen är en älskad aktivitet som värmer i hjärtat både hos den som ger och den som får. Läs mer om Aktion Julklappen och hur du gör steg för steg för att vara med.