Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.

Läs mer om hur vi använder cookies

Övningar och tips årskurs 4–6

 

Genom att delta i Aktion Julklappen och arbeta med vårt skolmaterial blandas teori och praktik kring frågor om värdegrund, barns rättigheter samt solidaritet med svaga och utsatta. Materialet är anpassat efter skolans kurs- och läroplan och innehåller även inspirationsmaterial och filmer.

Den praktiska delen innebär att barnen förbereder och slår in julklappar. De teoretiska resonemangen utgår från Barnkonventionen och frågor om värdegrund, solidaritet och mångfald.

Alla som deltar i Aktion Julklappen blir automatiskt Julklappshjältar och får ett diplom och tackbrev från barn som tagit emot en julklapp.

Aktion Julklappen

skolmaterial åk 4–6 

Genom att arbeta med Läkarmissionens skolmaterial blandas teori och praktik kring frågor om värdegrund, barns rättigheter och solidaritet med svaga och utsatta. Här finns lektioner och övningar anpassade till årskurs 4–6.

Barnkonventionen

skolmaterial åk 4–6

Inför årets Aktion Julklappen vill vi uppmärksamma att det är 30 år sedan FN:s barnkonvention antogs. Vi har tagit fram ett skolmaterial med fokus på hur olika det kan se ut för barn i världen, och vad vi kan göra för att hjälpa varandra.

Så här gör du för att delta

 

Här finns all information du behöver för att delta i Aktion Julklappen. Allt från hur du anmäler dig och på bästa sätt packar din julklapp, till hur julklapparna färdas genom Europa och slutligen når fram till barn i östra Europa som inte har så mycket.

Se våra filmer

 

Här hittar du filmerna som finns med i skolmaterialet för årskurs 4–6. Allt vårt inspirationsmaterial och fler filmer från tidigare julklappsutdelningar hittar du här.