Filmer från Aktion Julklappen

Här hittar du filmer som berättar hur du gör för att vara med i Aktion Julklappen, från tidigare års julklappsutdelningar och från besök hemma hos barn som fått julklappar.

Från Sverige till Rumänien

Här har barn i den fattiga byn Bughea de Sus utanför Bukarest i Rumänien fått sina julklappar och vi får följa med tioåriga Moise hem till hans familj.

Aktion Julklappen - så här funkar det

I den här filmen får vi lära oss hur hela Aktion Julklappen går till och träffa Emanuel och hans familj som bor i Bukarest, Rumäniens huvudstad.

Julklappsutdelning i Georgien

Följ med Julia till Georgien. Aktion Julklappen är en älskad tradition, där svenska skolbarn får chansen att prata om livsfrågor, barns rättigheter i världen och själva få visa solidaritet genom att skicka en julklapp till barn i östra Europa.

Julklappsutdelning i Rumänien

I den här filmen delar vi ut julklappar och får följa med hem till Raresh och Andrada.

Se Youtubern och artisten Theoz resa till Ukraina

I den här filmen får vi följa med Aktion Julklappen och Theoz till Ukraina och se hur barn kan ha det där.

Julklappsutdelning på Children Care Center i Ukraina

I den här filmen får vi följa med Penny och Lennox som delar ut julklappar till barn i Ukraina.

Vi hälsar på hos Familjen Cotoribai i Moldavien

I den här filmen får vi träffa Sanda och hennes elva syskon i Moldavien. Vi får vara med en helt vanlig dag, och det är mycket som skiljer sig från hur många av oss lever och bor.

Julklappsutdelning i Moldavien

I den här filmen får vi åka med Lisa och Kerstin som delar ut julklappar till barn i Moldavien. Lisa var själv med i Aktion Julklappen när hon var liten.