{{cart.TotalNumberOfProducts}}

Press och media

Aktion Julklappen brukar varje år generera en hel del uppmärksamhet i press och media. Varmt välkommen att kontakta oss om du vill göra ett inslag!

Aktion Julklappen har hållit på i nästan 20 år och har blivit ett mycket populärt och viktigt inslag under hösten för barn, skolor och föreningar runt om över hela Sverige. Det är på grund av detta engagemang som vi på Läkarmissionen varje år kan dela ut omkring 30 000 julklappar till barn på barnhem, sjukhus och i fattiga familjer från östra Europa. Totalt har vi sedan starten delat ut mer än en halv miljon julklappar!

 

Vill du göra ett inslag? Kontakta oss!

Önskar du bilder från julklappsutdelningar, information eller kontaktuppgifter till deltagare i Aktion Julklappen? Eller vill du kanske själv göra en reportageresa till något av länderna? Varmt välkommen att kontakta projektansvarig Helen Karlström på 08-620 02 00 eller helen.karlstrom@lakarmissionen.se. Vi kan också förmedla kontakt till deltagare i projektet, förhoppningsvis från just er ort.

Pressmeddelanden från tidigare år finns i Läkarmissionens pressrum.

 

Snabbfakta om Aktion Julklappen

  • Aktion Julklappen drivs av Läkarmissionen, en hjälporganisation som arbetar för att förändra framtiden för utsatta människor genom att ge dem vilja och verktyg att förbättra sina livsvillkor.
  • Julklapparna delas ut på barnhem, sjukhus, skolor och till barn i fattiga familjer i östra Europa.
  • Sedan starten har mer än en halv miljon barn fått julklappar genom Aktion Julklappen. Syftet är att ge barn som inte har så mycket en gladare jul och att låta alla julklappshjältar i Sverige få uppleva glädjen av att ge en gåva.

Tidigare artiklar och inslag

Här kan du läsa om när tidningen Norran besöker klass 4A på Sunnanåskolan i november 2015

Här finns ett reportage i tidningen Allehanda om Moskolan utanför Örnsköldsvik, som har varit engangerade i Aktion Julklappen i minst 15 år

Här kan du läsa om och lyssna på ett inslag om en skola i Moheda som deltar för tredje året och som P4 Kronoberg har besökt

Här kan du se ett inslag i SVT Västernorrland om Aktion Julklappens rullande insamling i november 2015

Här kan du lyssna på ett inslag om samma turné i P4 Radio Västerbotten

Vi har också många bloggare som är engagerade i Aktion Julklappen. Här kan du läsa ett inlägg från Vimmelmamman, och här är ett annat från 8-barnsmamman Nina.

Här kan du läsa en artikel i Svenska Journalen om när Alice och Alfred blev julklappshjältar (pdf, 1 MB)

Här  kan du läsa en artikel i Svenska Journalen om när Penny och Lennox kom till Ukraina (pdf, 318 kB)