Klänningar som hjälper flyktingar

Din gåva förändrar framtiden!

Tack vare gåvor från främst svenska privatpersoner och företag kan vi driva biståndsprojekt i ett 40-tal länder i fyra världsdelar.

Jumperfabriken är ett svenskt modeföretag som tycker om att göra skillnad. För varje sålt exemplar av klänningen Bessie, designad tillsammans med First Aid Kit, går 100 kronor till att hjälpa flyktingar från Syrien.

Text: Hanna Rosell
Foto: Jumperfabriken

 

Claudia Stenström Kontor på Jumperfabriken, berätta om bakgrunden till klänningen!

– Klänningen skapades av vår grundare och designchef Elisabeth Synnes tillsammans med framförallt Johanna i First Aid Kit. Johanna uttryckte önskemål och Elisabeth tog fram förslag. Slutligen skickades en klänning till Johanna att titta på, prova och kommentera. Justeringar gjordes och sedan sattes klänningen i produktion, i en begränsad upplaga. First Aid Kits stil passar oss och våra kläder, de står för något bra och är fantastiska förebilder. Systrarna utstrålar värme, talang, sinnlighet och kvinnlig styrka, det känns fantastiskt att ha fått göra en klänning till dem.

 


Johanna från Firts Aid Kit provar en av klänningarna hon varit med och designat.


Vad ligger till grund för ert samhällsengagemang?

– Vi försöker stötta där vi kan och det betyder att vi deltar i Musikhjälpen, hjälper svenska familjer på lokal nivå och stöttar ett hem som arbetar med utsatta kvinnor. I det här fallet var det Johanna som uppmärksammade oss på Läkarmissionens arbete med flyktingar från Syrien och det kändes förstås rätt. Alla som arbetar med att hjälpa människor som flyr, lever i fattigdom eller är drabbade av andra umbäranden är värda sin vikt i guld.


Två andra kvinnor som burit era plagg är Kronprinsessan Victoria och Underbara Clara. Vad utmärker de kvinnor som väljer Jumperfabriken?

– Vi kallar dem för våra Jumpervänner. Det är kvinnor som delar våra värderingar och som värnar om vårt samhälle och vår miljö. Kvinnor som vet vad de vill, har hittat sin stil, gillar kvalitetskläder och inte endast styrs av vad trenden säger just nu. Våra Jumper-vänner uppskattar också att kläderna har en feminin passform. Vi är alla vackra i våra olika kroppsformer och det vill vi bejaka.

 

 

Jumperfabriken är ett svenskt modeföretag med en särskild passion för svunna tiders mode. Företaget grundades i Göteborg 2007 ur idén om ett klassiskt och hållbart varumärke, med fokus på stickade plagg. Grundarna hämtade bland annat inspiration ur sina mammors foto-album från 1950-, 60- och 70-talen.

First Aid Kit är en svensk folkpopduo från Stockholm, bildad 2007 av systrarna Johanna och Klara Söderberg. De har toppat listorna, vunnit Grammis och rört polarprisvinnare till tårar. Tillsammans med jumperfabrikens Elisabeth Synnes har de designat klänningen Bessie, en svart velourklänning med vit krage.

Andra sätt att hjälpa

Nedan finns fler exempel på hur du kan bidra till vår verksamhet och till att utsatta människor får chansen till en bättre framtid.

Minnesgåva

Om du vill hedra en vän eller anhörig som går bort kan ett minnesblad från Läkarmissionen vara ett fint sätt.

Gåvogram

Fira någon du tycker om med ett vackert gåvogram, som samtidigt hjälper de som behöver det allra mest.

Gåvoshop

Ge bort en god gärning i stället för en vanlig present på kalaset eller bröllopet.

Månadsgivare

Att ge via autogiro är det mest kostnadseffektiva och långsiktiga sättet att hjälpa.

Engångsgåva

Ge en valfri gåva och betala enkelt via bank, kort, SMS, WyWallet eller Swish.