Tillbaka till egen insamling
Bild

Var med och gör skillnad

Det finns 4 olika ingrepp när det kommer till könsstympning av unga tjejer. 1. Delvis eller totalt borttagande av klitoris och/eller klitoris förhud (klitoridektomi). 2. Delvis eller totalt borttagande av klitoris och de inre blygdläpparna, med eller utan excision [bortskärande] av de yttre blygdläpparna (excision). 3. Förminskning av den vaginala öppningen genom skapande av en försegling i och med att man skär och sammanfogar de inre och/eller de yttre blygdläpparna, med eller utan excision av klitoris (infibulation). 4. Alla andra skadliga ingrepp på de kvinnliga genitalierna av icke-medicinska skäl, exempelvis prickning, snittning, skrapning och brännande. Att tänka tanken att ens eget barn skulle genomgå något sådant är otänkbart för oss flesta, så varför ska vi låta andra föräldrar göra det mot sina barn? Var med och gör skillnad, istället för att unna sig godis en dag eller cigaretter, en flaska vin, kom ihåg att det finns människor som behöver din hjälp och varje öre gör stor skillnad.

Insamlingens syfte

Stoppa könsstympning i Kenya

5 000 flickor omskärs i Afrika varje dag. Många vill inte, men tvingas eller övertalas till att utsätta sig för detta förfärliga ingrepp. Men du kan vara med och rädda dem!

Allt fler tonårsflickor i västra Kenya vägrar att låta sig könsstympas, tack vare den information och utbildning som vår partner på plats har gett dem. Även många föräldrar börjar inse att denna sedvänja ger ett livslångt lidande – helt i onödan. Men ibland måste flickor få akut hjälp att gömma sig och möjlighet att fortsätta sina studier, när släkten vill straffa dem för deras vägran.