Tillbaka till egen insamling
Bild

Diyan och Ellas insamling

Sjuårige Diyan Ramos från Huddinge har alltid drömt om att hjälpa andra. Efter att han sett filmen om fotbollsspelaren Pelés tuffa uppväxt i Brasilien bestämde han sig för att försöka hjälpa barn från fattiga områden. På ett fotbollsläger med Svenska Fotbollsakademin träffade han elvaåriga Hammarbyspelaren Ella Knapp Johnsson. Och tillsammans började de samla in fotbollsskor, bollar och kläder för att ge till utsatta barn. För några veckor sen reste Diyan, Ella och Ellas lillebror Tim till Kampala i Uganda för att dela ut fotbollsutrustningen. De fick träffa hemlösa barn som Läkarmissionens lokala partner arbetar med att hjälpa bort från gatan, och lära sig mer om hur Läkarmissionen jobbar för att barnen ska få komma hem till en trygg familj. Efter resan är Diyan och Ella förstås ännu mer engagerade i sin kamp för utsatta barn. Och nu kan du hjälpa dem att hjälpa fler. Genom din gåva så är du med i kampen för att ge alla barn ett tryggt hem och en utbildning.

Insamlingens syfte

Fotboll för gatubarn i Uganda

Alla som spelar fotboll i Tigers Club är gatubarn eller före detta gatubarn. Genom riktiga träningar och matcher har man skapat en mötesplats som verkligen fångar barnens intresse.

Kärleken till fotboll öppnar gatubarnens hjärta för en dialog om att på allvar försöka lämna livet på gatan. Fotbollens regler och dess krav på disciplin och samarbete används som utgångspunkt för att diskutera vad som krävs för att ”det vanliga livet” ska fungera. Fotboll är en viktigt orsak till de goda resultat som detta projekt har uppnått.