Frågor och svar för företag

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får rörande företagssamarbeten. Hittar du inte svaret du söker? Kontakta oss!

Hur blir man samarbetspartner med Läkarmissionen?

Tillsammans utvecklar vi något som tydligt gynnar oss båda. Samarbetet regleras i ett avtal, oftast på tre år, om aktiviteter, kommunikation och hur vi använder varandras logotyper. För att kunna kalla sig samarbetspartner och därmed ha möjlighet att använda Läkarmissionens varumärke i er egen marknadsföring, bör värdet för Läkarmissionen inte understiga 500 000 kronor per år för ett nationellt samarbete.

 

Vilka stödformer finns för mindre företag?

Även småföretag som skänker en enskild gåva till Läkarmissionens verksamhet kan välja hur man vill att pengarna används och som tack få gåvokort att ge till kunder eller personal. Vill ni använda vår logotyp eller bli samarbetspartner med Läkarmissionen krävs ett mer långsiktigt åtagande som regleras i avtal.

 

Kan vi använda Läkarmissionens logotyp för att samla in pengar till er?

Läkarmissionens logotyp får inte användas hur som helst. Varje användning måste först godkännas av oss. Vi lånar endast ut loggan till företag som vi har långsiktiga samarbeten med. Ett kriterium för att logotypen ska kunna användas är att Läkarmissionen tillsammans med ett företag eller en organisation gör ett evenemang eller en insamling.

 

Vad är skillnaden mellan gåva och samarbete?

Ett samarbete med Läkarmissionen är ett långsiktigt åtagande där vi tillsammans utvecklar ett partnerskap som gynnar oss båda. Samarbetet regleras i ett avtal och det är brukligt att det gäller i minst två år. Avtalet bör bland annat reglera hur vi använder varandras logotyper, avtalslängd, aktiviteter och kommunikation.

När ditt företag däremot skänker en gåva stödjer ni Läkarmissionens arbete runt om i världen, men ni kan inte använda Läkarmissionens logotyp i er egen marknadsföring. Däremot får ni en återrapportering och kan visa kunder och personal stödet till Läkarmissionen.

 

Kan vi stödja ett specifikt Läkarmissionen-projekt som vi själva väljer?

Ja det går bra. För bidrag som är lägre än en miljon kronor per år har vi ett antal projekt som redan är fastställda. Det kan vara projekt rörande vatten- och sanitet, hiv/aids, gatubarn, hälsa eller utbildning. Vill ditt företag bidra med en större summa pengar under en längre period, kan vi ta fram ett specifikt projekt för ert företag. Kontakta oss via foretag@lakarmissionen.se så berättar vi mer.

 

Vad har Läkarmissionen för policy för företagssamarbeten?

Ett samarbete mellan Läkarmissionen och ett företag kan se ut på många olika sätt. Men för att vi ska kunna inleda ett samarbete är det några punkter som måste stämma överens. Mer information finns i vår policy för företagssamarbeten.