Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.

Läs mer om hur vi använder cookies

Tillbaka till gåvoshopen
Produktbild

Stöd till sjukhus i Afghanistan: 150 kronor

Ett öppet sjukhus är viktigt, inte bara för de som söker vård. Det är också en signal om någon slags stabilitet i vardagen. Något som är extra viktigt nu i Afghanistan.

Just nu råder stor osäkerhet om framtiden för folket i Afghanistan. Många minns hur det var när talibanerna styrde sist, då när flickor inte fick gå i skolan eller kvinnor inte fick gå utomhus ensamma. Hur situationen blir för kvinnorna och flickorna i Afghanistan vet ingen, men på ett av sjukhusen som Läkarmissionen stödjer råder stor oro:

– Jag har ägnat en stor del av mitt arbetsliv åt patienterna på sjukhuset. Jag vill fortsätta kämpa och hjälpa människorna här som behöver vård. Men jag minns talibanerna och framtiden känns osäker, säger Zahra som har arbetat på sjukhuset i nära 25 år. 

För 150 kronor kan du stödja sjukhus i Afghanistan genom Läkarmissionens lokala partners. Ett stöd som verkligen gör stor skillnad. För hur mörk framtiden än ser ut finns det alltid människor som kämpar, som tror framtiden om gott och som förbereder sig för den. Så även i Afghanistan nu.

Alla projekt