0
Tillbaka till gåvoshopen Produktbild

Stöd till föräldralösa i Moçambique

Mäklarringen har skapat en skräddarsydd insamling till ett hem för föräldralösa barn i Chimoio i Moçambique. Du kan hjälpa dem i arbetet med att ge barnen ett bättre liv!

I staden Chimoio i norra Moçambique har en lokal organisation i flera år tagit hand om och hjälpt barn som blivit föräldralösa (oftast på grund av att föräldrarna dött i aids) och som saknar släktingar som kan eller vill ställa upp. Dessutom har de lagt mycket energi på att försöka ordna bra fosterfamiljer till barnen, så att de inte ska behöva bo kvar på centret.

De har gjort en fantastisk insats, under enkla former och med mycket små egna resurser. För att ge dem möjlighet att förbättra och utöka sitt behjärtansvärda arbete, som betyder så otroligt mycket för dessa hårt drabbade barn, beslutade Läkarmissionen att gå in med stöd till deras verksamhet.

Med stöd från den svenska mäklarkedjan Mäklarringen, vars olika kontor runt om i landet gör en gemensam insats, har vi byggt ett helt nytt center. Där kan de föräldralösa barnen bo och få hjälp att bearbeta sina svåra upplevelser i väntan på att man finner en lämplig familj, där de kan få en kärleksfull och trygg miljö – för resten av livet!

Det nya centret invigdes våren 2014.

Här kan du läsa om Andreas Yacoub från Mäklarringen, som reste till Chimoio i februari 2015 tillsammans med Läkarmissionens representanter.

 

Här är några aktuella bilder från Chimoio

 

På en stor tomt i stadens utkant, där det kommer att finnas gott om plats för såväl lek som grönsaksodling, byggs det nya lokaler. Här finns även några befintliga hus, som ska anpassas för den nya verksamheten. Hit kommer barn som nu bor i mycket enkla och slitna lokaler i en annan del av staden att flytta.

 Femåriga Zinha Samuel och 11-åriga Julieta Antonio har nyligen kommit till ett av vår lokala partners nuvarande center för föräldralösa barn. Här delar de rum under mycket enkla förhållanden. Men snart ska de få flytta till det nya centret.

 Elvaårige Domingos Salomaos biologiska föräldrar dog i aids när han var liten. Vår partner tog hand om honom och för drygt fem år sedan flyttade han hem till Teresa Julio och hennes familj. Här har han nu blivit en självklar del av familjen. ”Storasyster” Olinda och Domingos har en mycket stark relation till varandra. ”Vi brukar spela fotboll tillsammans”, berättar de bland annat.

Populära gåvor
Populära gåvor
Alla projekt