{{cart.TotalNumberOfProducts}}
Tillbaka till gåvoshopen

Hjälp torkans offer i Uganda: 100 kr

Karamojaregionen i nordöstra Uganda är landets fattigaste och mest eftersatta region, med utbredd fattigdom och en befolkning som dessutom lever under svåra klimatförhållanden. Därifrån kommer larmrapporter om en hungerkatastrof.

2015 har varit ett extra svårt år för befolkningen då väderfenomenet El Niños effekter just nu är de svåraste på över femton år. Dessa extrema klimatförhållanden befaras fortsätta under 2016. Läkarmissionen går in med en nödinsats för att hjälpa de mest utsatta hushållen med matpaket (majs och bönor) men också med utsäde (bönor och durra) inför nästa såningsperiod.

Kvinnan på bilden heter TimuLokuwam och är en av de som får hjälp av oss. "Jag har sju föräldralösa barn i mitt hushåll. Vi lever på vilda bär men har bara till ett mål mat om dagen. Alla har det svårt här på grund av de dåliga skördarna i fjol", berättar TimuLokuwam.

För 100 kr kan du köpa ett paket med mat och utsäde som kan hjälpa en person både att klara den värsta hungern nu, och även sedan när det är dags för nästa skörd.

SWISH: skicka valfri summa till nummer 90 00 217.

 

 

Årets julkampanj fokuserar på mat. Här är tre riktigt goda julklappar!
Speciella gåvor
Alla projekt