{{cart.TotalNumberOfProducts}}
Tillbaka till gåvoshopen

Där det bäst behövs

Ibland kan det vara svårt att välja bland alla initiativ som man vill stödja. Här kan du överlåta den saken till oss. Vi lovar att din gåva går till en insats som är högaktuell och där behoven just nu är som störst.

- Just nu går insatserna till de drabbade av orkanen Matthew på Haiti -

När orkanen Matthew drog fram över fattiga Haiti tog den inte bara mer än tusen människors liv, den tog också hus, boskap och åkrar – och därmed både mat för dagen och framtiden för många av de boende där.

Genom vår partner Medair finns Läkarmissionens på plats och delar ut presenningar, vattenreningstabletter och hushållsartiklar – det mest nödvändiga för att de drabbade åtminstone ska ha tak över huvudet, tillgång till rent vatten och kunna sköta sin hygien. De sistnämnda är otroligt viktiga, inte minst för att försöka förebygga att en epidemi av kolera bryter ut och orsakar en ny katastrof.

Insatsen görs i den södra delen av Haiti, där förödelsen är som störst.

En ljuspunkt i mörkret: Tack vare Läkarmissionens givare har en del familjer fått ha kvar sina hem, för de hus vi byggde efter jordbävningen 2010 har lyckats stå emot både orkanvindar och skyfall. Tack för dessa gåvor, de har gjort enorm skillnad!

 

Vill du hjälpa oss hjälpa?

  • Köp valfritt antal hjälppaket via widgeten i det lila fältet (längst upp på datorn, längst ner i mobilen)
  • Ge 100 kr genom att sms:a AKUT till 729 72
  • Swisha valfri gåva till 90 00 217
Årets julkampanj fokuserar på mat. Här är tre riktigt goda julklappar!
Speciella gåvor
Alla projekt