Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.

Läs mer om hur vi använder cookies

Tillbaka till gåvoshopen
Produktbild

Bästa doppresenten: rent vatten

Med en enda gåva kan du bidra till att borra en brunn, förebygga sjukdomsspridning och minska ökenutbredningen. Tre saker som kan göra stor skillnad för utsatta familjer i Tchad. Det är väl en ganska bra doppresent?

”Tack gode Gud att jag fick leva till denna dag”, ropar snart 70-åriga Rebecka när det är invigning av byn Pagoks första brunn. Varje dag sedan hon var barn har hon vandrat nästan fem kilometer för att hämta vatten i floden. Och sedan burit hem den tunga dunken på huvudet. ”Nu kan jag enkelt hämta vatten när jag behöver”, jublar hon. Flodvattnet kommer byn att fortsätta använda till sina grönsaksodlingar. Men ingen behöver längre få diarré eller den farliga ögonsjukdomen trakom för att de har druckit av det smutsiga flodvattnet. ”Vi har sett hur folk kom från staden med rent vatten i flaskor. Nu har vi också sådant vatten”, säger byhövdingen stolt.

Om du väljer den här produkten som dopgåva bidrar du först och främst till att borra brunnar som ger rent vatten till utsatta människor i Tchad. Men projektet omfattar mer än så. Vi utbildar även byborna så att de själva kan ta hand om sina brunnar. Samtidigt får de nya kunskaper om sanitet och hälsa för att förebygga sjukdomsspridning. Din gåva bidrar också till arbetet med miljöskydd för att minska ökenspridningen i området, och i fem byar kommer invånarna att engageras i trädplantering. Målet för insatsen är att plantera 10 000 nya träd.

Alla projekt