Ge människor förutsättningar
att förändra sin framtid

Sedan 1958 har vi arbetat för människors rätt
till ett värdigt liv i en hållbar värld.

Tack för att du är med och gör skillnad!

Ge barn vaccination!

Att smittas av mässlingen gör barn extra känsliga och tillstånd som undernäring, luftvägssjukdomar eller malaria blir snabbt livshotande. Särskilt i områden där familjer lever i utsatthet och har långt till sjukvård.

Vi vet att vaccination är ett av de mest effektiva sätten att förhindra spridning av sjukdomar som polio och mässlingen.

Din gåva ger barn i utsatthet chans att överleva sjukdomar!
 

 

Varmt och skönt, eller..?

Visst är det härligt med sommarvärme efter en lång vinter och en kylig vår? Men det är ju besvärligt att det är så torrt, att gräsmattan redan blir gul och att tomatplantorna behöver vattnas så ofta. 

I de länder Läkarmissionen arbetar har klimatförändringarna påverkat livet för människorna i stor omfattning. Vårt arbete går ut på att motverka klimatförändringar och att underlätta för dem som redan drabbats. Vi planterar träd, borrar brunnar och utbildar. 

Stöd vårt arbete!

 

Examen, dop eller bröllop?

I Läkarmissionens gåvoshop finns presenter som värmer den som får, den som ger och de människor i utsatthet som får stöd och hjälp. Här hittar du presenttips från 60 kronor och uppåt. 

Köp en get, en säker förlossning eller ett utbildningspaket i present, så kan vi garantera att din gåva kommer till stor nytta. 

Välj att få gåvobeviset direkt via e-post eller beställ ett snyggt gåvokort på posten.

Fler sätt att hjälpa

Nedan finns fler exempel på hur du kan skänka pengar och därigenom förändra världen och ge utsatta människor en bättre framtid.

Minnesgåva

Om du vill hedra en vän eller anhörig som går bort kan ett minnesblad vara ett fint sätt.

Gåvogram

Fira någon du tycker om med ett vackert gåvogram, som samtidigt hjälper andra

Gåvoshop

Ge bort en god gärning i stället för en vanlig present på kalaset eller bröllopet.

Månadsgivare

Att ge via autogiro är det mest kostnadseffektiva och långsiktiga sättet att hjälpa.

Engångsgåva

Skänk en valfri gåva och betala enkelt via bank, kort, SMS eller Swish.

21 september 2023

Dubbelt upp till barnen!

Världens Barn-kampanjen drar denna höst igång med fördubblad styrka. Alla gåvor som samlas in från 18 september till sista oktober fördubblas av Akelius Foundation.

18 augusti 2023

Here to serve - #NoMatterWhat

In LM International’s humanitarian work, we are increasingly witnessing how humanitarian needs continue to grow, and that humanitarian crises are getting more complex. Both natural and man-induced catastrophes are on the rise. An upsurge in conflict and humanitarian crises globally is driving record levels of displacement and humanitarian need.

16 augusti 2023

The tragic loss of our colleague Abubaker Abdalah

It is with profound sorrow and a heavy heart that we share the tragic news of the untimely passing of our valued colleague, Abubaker Abdalah in Siriba locality, West Darfur, Sudan on the 27th of July. Abubaker's dedication, commitment, and kindness left an indelible mark on our organization.

9 maj 2023

Stand with Sudan

22 maj 2023: Välkommen till en kväll på Nalen till förmån för människor som drabbas av kriget i Sudan. Intäkterna går oavkortat till Läkarmissionens humanitära insatser som ger livräddande stöd till familjer i Sudan och sudaneser på flykt.